Αττική: 5 συλλήψεις μελών σπείρας αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές από σπίτια – Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις

Στη σύλληψη πέντε μελών σπείρας Γεωργιανών, τεσσάρων ανδρών ηλικίας 33, 34, 38 και 44 ετών – που ήταν και το αρχηγικό μέλος – καθώς και μιας 33χρονης, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας την Τρίτη 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κατηγορούμενοι, ήδη από το Νοέμβριο του 2021, είχαν συστήσει την σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα μέλη της σπείρας, αρχικά εντόπιζαν τις οικίες – στόχους και στη συνέχεια κατόπτευαν και παρατηρούσαν για τυχόν ύπαρξη καμερών και συναγερμών. Παρατηρούσαν τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων τους, όταν αυτοί έφευγαν από το σπίτι τους. Χρησιμοποιούσαν πληροφοριοδότες και τσιλιαδόρους, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων. Διέθεταν «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία καταχωρούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων. Παραβιάζοντας κλειδαριές, εισέβαλαν στα σπίτια και αφαιρούσαν τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ φρόντιζαν για την εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων χρησιμοποιώντας καθαριστικά μέσα, ενώ χρησιμοποιούσαν κώδικες λέξεις, προς αποφυγή ταυτοποίησής τους.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και τις σωματικές έρευνες, μεταξύ άλλων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: Όχημα και πλήθος κινητών, καρτών SIM, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών και κοσμημάτων.

Σημειώνεται, ότι από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας υπολογίζεται σε ποσό άνω των 690.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ