Αρχαία Ολυμπία: Αύριο η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας – Δείτε βίντεο από την τελική πρόβα

Όλα έτοιμα για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στη γενέτειρα των Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία. Οι πρόβες έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, ενώ σήμερα (15/04) πραγματοποιείται η τελική πρόβα τζενεράλε.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα, στις 18.45 στο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, θα υπογραφεί η Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τους δημάρχους Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας και Σπάρτης.

Αύριο αναμένεται να γίνει η τελετή προκειμένου η φλόγα να ξεκινήσει το ταξίδι της από την Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11:30, στην οποία θα συμμετάσχουν 48 καλλιτέχνες, που επιλέχθηκαν για την ομοιότητά τους με τους νέους στην αρχαιότητα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Καλλιτεχνική διευθύντρια και Χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008, Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Η ιερή σιωπή που επικρατεί στην Αρχαία Ολυμπία διακόπτεται από το θρόισμα των φύλλων. Αυτό το θρόισμα επηρεάζει και διαμορφώνει την κίνηση μας. Ο ήχος του θροίσματος και ο ήχος που παράγεται από την κίνηση των σωμάτων συνενώνονται δίνοντας την αίσθηση μιας μουσικής η οποία καθοδηγεί τα βήματα…», τονίζει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ