Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο ντοκουμέντο με την απάθεια των αστυνομικών την ώρα της γυναικοκτονίας – Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο βίντεο ντοκουμέντο αυτή τη φορά από την κάμερα ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων.

Όσοι παρακολουθούν το βίντεο διαπιστώνουν μια απαθή αντίδραση και τα μηδενικά αντανακλαστικά που επέδειξε ο φρουρός κατά την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η άτυχη Κυριακή Γρίβα το βράδυ της 1ης Απριλίου .

Είναι λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ. Η Κυριακή βγαίνει από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων με τον 37χρονο φίλο της και καλεί την άμεση δράση για να ζητήσει περιπολικό.

Ο υπό απόταξη αστυνομικός-φρουρός είναι μέσα στο φυλάκιο.

Η Κυριακή και ο φίλος της περπατούν το διάδρομο του τμήματος, περνούν δίπλα από το φυλάκιο και βγαίνουν στο δρόμο. Την ώρα που η 28χρονη μιλάει με τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, ο 39χρονος εμφανίζεται και τη μαχαιρώνει πισώπλατα πέντε φορές, ενώ εκείνη προσπαθούσε να επιστρέψει στο τμήμα για να προστατευτεί.

Η άτυχη γυναίκα πέφτει στο έδαφος νεκρή. Ο σκύλος αναστατώνεται και γαυγίζει. Μόνο τότε ο φρουρός βγαίνει από το φυλάκιο και περπατώντας αργά, προσεγγίζει το άψυχο κορμί της. Οι κινήσεις του προδίδουν απόλυτη αδράνεια.

«Αμέσως βγήκα από τη σκοπιά, δεν έβλεπα τα χέρια του καθόλου. Μόνο όταν απομακρύνθηκε λίγο από τη γυναίκα, αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το στόμα και από το σώμα της», κατέθεσε ο αστυνομικός – φρουρός.

Ο 37χρονος φίλος της και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της, με αργό βηματισμό και με το χέρι στην τσέπη, εμφανώς αμήχανος, μπαίνει στο τμήμα για να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς.

Η υποδιοικήτρια του τμήματος και η αξιωματικός υπηρεσίας κατευθύνονται στο σημείο της δολοφονίας. Η μία με το κινητό στο χέρι, ενώ και οι δύο βηματίζουν αργά. Είναι οι γυναίκες που συνομίλησαν με την Κυριακή, δεν πήραν καν τα στοιχεία της και δεν της παρείχαν την παραμικρή βοήθεια.

«Μου εξήγησε ότι στο παρελθόν του είχε κάνει μήνυση, πλην όμως την απέσυρε. Την ρωτήσαμε αν θέλει να κάνει σήμερα μήνυση αλλά δεν ήθελε. Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι. Της εξηγήσαμε πως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό», είπε η Αξιωματικός υπηρεσίας.

Η οικογένεια της Κυριακής καταγγέλλει ότι το νέο βίντεο ντοκουμέντο είναι αλλοιωμένο και έχει υποστεί επεξεργασία, με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να απαντά ότι τα πλάνα προέρχονται από κάμερα, που καταγράφει μόνο όταν ανιχνεύει κίνηση.

Νωρίς το μεσημέρι ο δολοφόνος της Κυριακής έλαβε εξιτήριο από το Τζάνειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει στον Κορυδαλλό. Ο 39χρονος μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στο ψυχιατρικό νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Απάντηση ΕΛ.ΑΣ στο βίντεο ντοκουμέντο

Ανακοίνωσε εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το εν λόγω βίντεο και σε δημοσιεύματα περί αλλοίωσης αυτού όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία παρέδωσε από την πρώτη στιγμή στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού που συλλέχθηκε […] Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με ανίχνευση κίνησης, δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, αλλά μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο».

«Οι ευθύνες των αστυνομικών είναι δεδομένες» – Ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τους Αγίους Αναργύρους

«Εδώ βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες λαθών, γιατί η κοπέλα δε θα έπρεπε να είχε κατέβει κάτω, κάποιος θα έπρεπε να την είχε σταματήσει, να κάνει μια δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία, για αυτεπάγγελτο αδίκημα», λέει, μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Το μαχαίρι είναι ένα ύπουλο, γρήγορο και αιφνιδιαστικό όπλο», αναφέρει, συμπληρώνοντας:

«Ο φρουρός είναι υποχρεωμένος να βλέπει αλλά μπορεί επειδή είδε δύο ανθρώπους να μπαίνουν στο τμήμα, θεώρησε ότι έχει διεκπεραιωθεί η υπόθεση και όταν τους είδε να βγαίνουν, δεν έδωσε σημασία».

«Οι ευθύνες των αστυνομικών είναι δεδομένες. Εδώ έγιναν το ένα λάθος μετά το άλλο, δεν έγινε κάτι σωστό», συμπληρώνει.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ