Άγιοι Ανάργυροι: «Το οπτικοακουστικό υλικό που λάβαμε δεν είναι ενιαίο, υπάρχουν κενά» καταγγέλλει η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής

Το οπτικοακουστικό υλικό που δόθηκε στην ανακρίτρια αλλά και στους συνηγόρους, «δεν είναι ενιαίο, κόβεται, υπάρχουν κενά», κατήγγειλε η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής Γρίβα, η οποία έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Έλενα Τζούλη είπε αρχικά ότι η μητέρα της 28χρονης Κυριακής έχει έντονο μετατραυματικό σοκ, με γνωμάτευση ψυχιάτρου, και της απαγορεύεται προς το παρόν να μεταβεί για κατάθεση. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως εξήγησε.

Είπε στη συνέχεια πως «αποκλειστικά χάρη στην ανακρίτρια Αθηνών, Παναγιώτα Σούτσου, έγινε δεκτό το αίτημα, το οποίο εγγράφως είχαμε υποβάλει δύο ημέρες πριν, και η υπόθεση πλέον τέθηκε στην ορθή βάση της πλήρους διαλεύκανσης».

Διευκρίνισε ότι αυτό «πρακτικά σημαίνει ότι υποβάλαμε αίτημα προκειμένου να κατασχεθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό από το Τμήμα, από κάμερες του ΑΤ, από κάμερες παρακείμενων οικιών και καταστημάτων, καθώς, όπως προκύπτει από το υλικό που έχει στα χέρια της η κυρία ανακρίτρια και δόθηκε και σε εμάς ως συνηγόρους, το υλικό δεν είναι ενιαίο, κόβεται, υπάρχουν κενά, τα οποία γεννήθηκαν και στην κυρία ανακρίτρια».

«Δεν θα κάνω χρήση της λέξης μοντάζ, γιατί δεν είμαι τεχνικός καμερών, αλλά γι’ αυτό ζητήσαμε ως οικογένεια της μητέρας της αδικοχαμένης Κυριακής και έγινε δεκτό από την κυρία ανακρίτρια να κατασχεθεί και να της παραδοθεί όλο το υλικό αυτούσιο σε συνεχή ροή και όχι κομμένο, προκειμένου να εξεταστεί και από δικό μας, τεχνικό πραγματογνώμονα της οικογένειας, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι το πρωτότυπο υλικό», συμπλήρωσε η Έλενα Τζούλη.

«Αυτό το οποίο ζητάμε είναι όλο το υλικό με συνεχή ροή, και όχι μόνο της ίδιας ημέρας, μιλάμε για ροή τριών ημερών, γιατί αυτό το οποίο έχει στα χέρια της η κυρία ανακρίτρια κόβεται στο επίμαχο σημείο των τεσσάρων προηγούμενων μαχαιριών, που το κορίτσι δεχόταν στο σώμα του, στην ευθεία του φυλακίου», είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την δικηγόρο, ο φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος «είχε άμεση και καθαρή οπτική επαφή με τον δράστη, ο οποίος περπατούσε με γοργά βήματα πίσω της. Δεν έκανε τίποτα, μέχρι που η άτυχη Κυριακή σωριάστηκε μπροστά του…».

Επανέλαβε ότι η οικογένεια της Κυριακής ζητά αναπαράσταση και συμπλήρωσε: «υπήρχε άπλετος χρόνος και εντός του οπτικού πεδίου του φρουρού».

Δείτε το βίντεο:

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ