Τρόμος στην Πέλλα: Αδίστακτοι ληστές έδεσαν, φίμωσαν και λήστεψαν 2 γυναίκες – «Προσπάθησα να συνεργαστώ για να παραμείνω ζωντανή»

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια αδίστακτων ληστών έζησαν επί μία ώρα δύο γυναίκες στην Πέλλα. Οι δράστες τις έδεσαν, τις φίμωσαν και στη συνέχεια έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα ενώ έφυγαν με το αυτοκίνητο του ενός θύματος και εξαφανίστηκαν.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής 22/03 στο Ρίζο Πέλλας. Οι δύο γυναίκες είχαν μόλις ξαπλώσει για να κοιμηθούν και οι 5 ληστές πήδηξαν απο την περίφραξη του γειτονικού σπιτιού και μπήκαν στην αυλή της 64χρονης.

Το άγριο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/03) στο χωριό Ρίζο Πέλλας. Οι δύο γυναίκες είχαν ξαπλώσει για να κοιμηθούν, και τότε οι 5 δράστες έσπασαν το παραθυράκι από το δωμάτιο της τουαλέτας.  Επί μία ολόκληρη ώρα οι πέντε δράστες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και με την απειλή ενός αιχμηρού αντικειμένου έψαχναν για χρήματα και κοσμήματα, με τις δύο γυναίκες να είναι δεμένες και φιμωμένες στο υπνοδωμάτιο.

«Είμαι τρομοκρατημένη, είμαι μουδιασμένη, είναι σαν να ζω σε άλλο κόσμο και πλανήτη, δε θέλω να βλέπω άνθρωπο» αναφέρει η 64χρονη, η οποία είναι το ένα από τα δύο θύματα στο Mega. «Άκουσα θόρυβο αλλά επειδή φύσαγε εκείνη τη μέρα δεν έδωσα σημασία». «Κατά τις 03.15 που είδε το ρολόι της η φίλη μου, άκουσε τον θόρυβο που έσπασαν το παραθυράκι από το WC, άναψε το φως και άνοιξε την πόρτα. Εκείνη την ώρα έβαζε το πόδι του ο ένας μέσα».

Από εκείνη την ώρα αρχίζει ο εφιάλτης για τις δύο γυναίκες. «Τη φίμωσε στο στόμα, την πήρε, την έσυρε στον καναπέ. Εκείνη την ώρα μπήκε κάποιος, μου έκλεισε το στόμα και μου λέει ‘σσσ’, μη μιλάς», λέει το θύμα.

«Ήταν ντυμένοι στιλ σεκιούριτι, με full face, με γάντια, με απειλούσαν, έλεγαν πού είναι τα λεφτά, δώσε μας τα λεφτά. Βρήκανε κάποια χρήματα σε πορτοφόλι, πήρανε κάποια ρολόγια, τα πάντα, ό,τι βρήκανε». Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και αποχώρησαν σαν κύριοι με το όχημα της 64χρονης.

«Βγήκα, άρχισα να φωνάζω βοήθεια, δε με άκουσε κανείς. Μου φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Με έδεσαν στο κρεβάτι, στα χέρια και στα πόδια. Μου έκοψαν την ανάσα. Έπαθα κρίση πανικού. Προσπάθησα να συνεργαστώ για να παραμείνω ζωντανή», ανέφερε.

Τι λέει ο δικηγόρος της 64χρονης

«Η αγριότητα με την οποία λειτούργησαν οι δράστες δείχνει ανθρώπους που έδρασαν με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Αναμένουμε από τις Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους».

Η 64χρονη έχει πέσει θύμα ληστείας άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την ίδια να ζει πια με τον φόβο αυτόν.

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Αντώνης Ξυλουργίδης, κάλεσε τις Αρχές να εντοπίσουν σύντομα τους δράστες.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ