Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση – «Πρέπει να παλέψουμε για το αυτονόητο» λέει η Μαρία Καρυστιανού στον ΑΝΤ1

Γονείς παιδιών που έχασαν την ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδία, αλλά και σύζυγοι που έχασαν τις μητέρες των παιδιών τους, παρακολούθησαν σήμερα από τα θεωρεία της Βουλής, την συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

«Δικαίωση είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του εγκλήματος, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση. Φυσικά, αυτό να είναι εφαλτήριο για να μην ξανασυμβεί, να μην υπάρξει ξανά η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι Έλληνες πολίτες να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Εμείς πρέπει να παλέψουμε για αυτό, το αυτονόητο. Θεωρώ όμως, ότι θα συμβεί τελικά» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, από την πλευρά του, ο Λυσίμαχος Παπάζογλου, πατέρας θύματος, ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως «συνήθως στην Ελλάδα, οι επιτροπές αυτές που αποφασίζουν, οι εξεταστικές επιτροπές, δεν βγάζουν κανένα στοιχείο. Θα περίμενα, από την επιτροπή αυτή, να συνέλθει όταν θα παραλάβει την δικογραφία, το πόρισμα του ανακριτή».

Ο Χρήστος Κωνσταντιντίδης, ο οποίος έχασε την σύζυγό του, επεσήμανε «δυστυχώς αυτό που είδα σήμερα στον ναό της Δημοκρατίας, είναι επαγγελματίες πολιτικούς και όχι υπηρέτες του λαού. Αυτό που περίμενα να ακούσω, είναι ότι θα έπρεπε να αποδίδονται ευθύνες εκεί που πρέπει».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ