Τέμπη: Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς θυμάτων – Τι υποστηρίζουν για Πυροσβεστική και ιατροδικαστές

Συμπληρωματικές μηνύσεις στον Εφέτη Ανακριτή αναμένεται να καταθέσουν σήμερα συγγενείς θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Οι μηνύσεις θα αφορούν σε εκπροσώπους Αρχών για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το δυστύχημα Η ανακριτική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι μηνύσεις αφορούν σε εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Οι συγγενείς των θυμάτων ισχυρίζονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι οι ιατροδικαστές δεν βρέθηκαν στον χώρο του δυστυχήματος για τη νεκροψία και έγινε μόνο νεκροτομή.

Επίσης, ισχυρίζονται ότι η Πυροσβεστική δεν φρόντισε να σβήσει τη φωτιά, να περιφράξει τον χώρο. Επικαλούνται για αυτό, έναν νόμο του Δεκεμβρίου του 2022 για τον τρόπο αντιμετώπισης καταστροφών και υποστηρίζουν ότι έπρεπε να περιφραχθεί ο χώρος και να μην επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος σε κανέναν άλλον πέραν των εκπροσώπων των αρχών και των εμπειρογνωμόνων.

Επαναλαμβάνουν τον ισχυρισμό ότι «οι εμπειρογνώμονες δεν βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος για να εξετάσουν τον τόπο, τα βαγόνια κτλ, καθώς 3- 4 ημέρες μετά “μπαζώθηκε” το σημείο, μεταφέρθηκαν τα χώματα και μεταφέρθηκαν και τα βαγόνια, οπότε οι εμπειρογνώμονες τα εξέτασαν στο Κουλούρι».

Ο δικηγόρος οικογένειας τραυματία και οικογενειών θυμάτων, Λουκάς Αποστολίδης, έχει ήδη καταθέσει έγγραφη ερώτηση στον Εφέτη ανακριτή, ζητώντας αναλόγως έγγραφη απάντηση για το αν ήταν παρών εισαγγελέας στο “μπάζωμα”.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ