Τέμπη: «Καταθέσαμε νέα στοιχεία που αφορούν τα υλικά που δημιούργησαν την έκρηξη» λέει συγγενής θύματος

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε σήμερα (22/03) ο σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης, προκειμένου να καταθέσει στις ανακριτικές αρχές νέα στοιχεία σχετικά με τα υλικά που φέρεται να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και ενδεχομένως έπαιξαν ρόλο στην έκρηξη και την φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «μετά από πολλές προσπάθειες για την ανάδειξη της αλήθειας, παραμένοντας αρωγοί στο έργο των ανακριτικών αρχών καταφέραμε, μετά από πολύ κόπο, με την ομάδα τεχνικών συμβούλων να φέρουμε καινούρια στοιχεία. Τα στοιχεία αφορούν τα υλικά που δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έχει γίνει. Καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες του εγκλήματος και τις πρώτες ημέρες της διαμόρφωσης όλων των ενεργειών που έγιναν εκεί.

Καταδεικνύει, με λεπτομέρειες και όλα όσα δεν έχουν γίνει σύμφωνα με τους κώδικες, που αφορούν και τις προανακριτικές έρευνες και τον τρόπο μεταφοράς των αμαξοστοιχιών. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, έχουν αναλυθεί σε υπέρ υψηλής ευκρίνειας συστήματα στο εξωτερικό και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε στην Εισαγγελία για να επιτελέσει το έργο της».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ