Τέμπη – Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Οι 2 ανακοινώσεις μετά την ανάρτηση του προέδρου Δανιά

Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη, εξέδωσε το Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, αλλά δύο μέλη του εξέδωσαν χωριστή, κοινή ανακοίνωση, σχολιάζοντας κυρίως την ανάρτηση του προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Δανιά, για την Ευρωπαία Εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΔΔ, αναφέρει:

«Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, με αφορμή τη συμπλήρωση έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συγγενείς των θυμάτων, τον πόνο και την οδύνη των οποίων συμμερίζεται απόλυτα. Ως ένωση δικαστικών λειτουργών, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης και, όπως και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προσβλέπει στην πλήρη διερεύνησή της από ποινική, αστική και διοικητική άποψη και στην απόδοση, αντιστοίχως, ευθυνών. Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει την ακλόνητη εμπιστοσύνη της στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση των μειοψηφούντων μελών του Δ.Σ.

Παράλληλα, δύο μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, οι Βασίλης Φαϊτάς και Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα, σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν: «Η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Δανιά κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών δεν εξυπηρετεί την υπόθεση της αναζήτησης της αλήθειας σε μια περίοδο που οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν παραβιάσεις του κράτους δικαίου και συγκαλύψεις. Η δήλωση αυτή, απαξιωτική για την απώλεια των συγγενών των θυμάτων, δεν απηχεί τη θέση των διοικητικών δικαστών, που στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για πλήρη διελεύκανση του εγκλήματος και απόδοση όλων των ευθυνών που προκύπτουν».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ