Συνεχίζεται η δίκη του γνωστού σκηνοθέτη: «Αν δεν υπήρχε το κίνημα me too αυτό θα το είχα πάρει στον τάφο μου»

Με την κατάθεση της καταγγέλλουσας Έλενας Αθανασοπούλου συνεχίζεται η δίκη του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου ο οποίος κατηγορείται για βιασμό σε βάρος της ηθοποιού. Η μάρτυρας περιέγραψε όσα έγιναν το επίμαχο βράδυ όπου σύμφωνα με την καταγγελία της ο κατηγορούμενος προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεσή της.

Της Άννας Κανδύλη 

«Λίγο μετά την ονομαστική μας εορτή ο κ. Κωστόπουλος μου είπε να δειπνήσουμε και μετά να πάμε στο «Ακρωτήρι» να βρούμε την κοινή μας παρέα. Εγώ πήγα γιατί είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και θεωρούσα ότι ίσως μου έκανε κάποια επαγγελματική πρόταση. Πήραμε δυο μπουκάλια κρασί και άρχισα να νιώθω μια πρωτόγνωρη ζαλάδα, που δεν είχα ξανανιώσει και ζήτησα να φύγουμε. Έκτοτε η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου να είναι από πάνω μου, να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς καμία συναίνεση. Λόγω της βιαιότητας της πράξης ξύπνησα. Αυθορμήτως άρχισα να ουρλιάζω και να κλωτσάω, έντρομη, κλαίγοντας. Εκείνος δε σταμάτησε και συνέχισε. Κάποια στιγμή αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου, επειδή ήμουν παρά πολύ έντονη» περιέγραψε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Που βρισκόσασταν;

Μάρτυρας: Ήταν σκοτεινά, θυμάμαι μόνο σαν εικόνα το allou fun park. Νομίζω ήταν πάρκινγκ. Ήταν σκοτάδι, φοβόμουν κι εκείνος ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να με πάει σε κάποιον δικό μου. Μόνο σ εκείνον μπορούσα να απευθυνθώ, ήμουν στην ανάγκη του. Τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Όλη τη διαδρομή του ούρλιαζα. Με άφησε κι έφυγε. Έμεινα για λίγο έξω από το μαγαζί να ηρεμήσω. Βρήκα την τότε φίλη μου Χρύσα Δρακάκη και της είπα έπειτα από λίγο να φύγουμε. Δεν ήθελα να ξέρει κανείς τι έχει συμβεί, ένιωθα τεράστια ντροπή. Της είπα ότι είχα πιει λίγο παραπάνω και να φύγουμε».

Έκτοτε δεν ξαναμίλησαν, είπε η μάρτυρας που αποφάσισε να μην τον καταγγείλει. Άλλαξε γνώμη όταν ξεκίνησε το κίνημα me too: «Αν δεν υπήρχε το κίνημα me too αυτό θα το είχα πάρει στον τάφο μου. Όταν έγινε το me too, περίμενα να ακούσω το όνομα του. Δεν το άκουσα, αλλά όταν είδα τη Γεωργία Μπίκα να καταγγέλλει το βιασμό της, είπα ότι θα το κάνω κι εγώ, αφού μπορεί ένα τόσο νεαρό κορίτσι».

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι δεν είναι βέβαιη αν της έριξε κάτι στο ποτό ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας πως δεν το θεωρεί και «απίθανο».

Εισαγγελέας: Εκείνος σε τι κατάσταση ήταν;

Μάρτυρας: Νορμάλ.

Εισαγγελέας: Παρότι είχε πιει τόσο αλκοόλ;

Μάρτυρας: Εγώ είχα πιει περισσότερο νομίζω. Πάντως το καλοκαίρι που ήπια με μια φίλη μου δυο μπουκάλια κρασί, ήμουν μια χαρά, δεν ήμουν έτσι.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήγατε σπίτι;

Μάρτυρας: Γιατί ήθελα κάποιο οικείο πρόσωπο. Θα ήμουν μόνη αν του έλεγα να με πάει σπίτι. Στον πανικό μου φοβόμουν.

Εισαγγελέας: Μετά από μια αποτρόπαια πράξη το μόνο που δε θες είναι να δεις τον άνθρωπο που στο προκάλεσε…

Μάρτυρας: Εγώ ούρλιαζα συνέχεια, φοβόμουν ότι με την ένταση μου θα μου σκάσει και κάνα σκαμπίλι.

Εισαγγελέας: Στο «Ακρωτήρι» ήσασταν στην ίδια κατάσταση;

Μάρτυρας: Όχι δεν ήμουν.

Εισαγγελέας: Πατήσατε διακόπτη;

Μάρτυρας: Όχι δεν πάτησα, αλλά ήμουν σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Υπήρχαν φώτα, ήταν ένα μέρος που υπήρχε κόσμος, υπήρχε κίνηση.

Εισαγγελέας: Είπατε πριν ότι θα παίρνατε στον τάφο σας την ιστορία αυτή, τελικά τι άλλαξε;

Μάρτυρας: Είναι πολύ δύσκολο. Αυτά πρέπει να καταγγέλλονται, έχω περάσει από πολλά σκοτάδια.

Συνήγορος κατηγορουμένου: Γιατί δεν στείλατε στη φίλη σας να βγει έξω και να φύγετε;

Μάρτυρας: Εγώ ούρλιαζα πριν, δεν ήμουν σε κατάσταση να στείλω μήνυμα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ