Συγκλονίζει ο Αύγουστος Κορτώ για την αυτοκτονία της μητέρας του – «Πάλεψα με τη διπολική διαταραχή»

Ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε για τις πιο έντονες στιγμές της ζωής του στην εκπομπή «Δύο στις 10» και στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

Ο γνωστός συγγραφέας αναφέρθηκε ανοιχτά στην στιγμή που αντιλήφθηκε πως έλκεται από άτομα του ιδίου φύλου, ενώ καθήλωσε με τις περιγραφές του για την αυτοκτονία της μητέρας του και την στιγμή που αποπειράθηκε και ο ίδιος να  δώσει τέλος στη ζωή του…

«Αποζητούσα τη σαρκική επαφή από πολύ νωρίς. Ήξερα πολύ καλά ότι αυτό που με τραβούσε ήταν το αγορίστικο σώμα, μέσα μου σε ό,τι αφορούσε την επιθυμία και τη συναίσθηση της επιθυμίας, ήμουν απόλυτα ελεύθερος», είπε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

«Επέζησα μετά την αυτοκτονία της, πάλεψα με την διπολική διαταραχή. Η αυτοκτονία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ταμπού, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι, ως το ακραίο σύμπτωμα μιας σοβαρής νόσου. Μετά την αυτοκτονία της νοσηλεύτηκα,  κανένας άνθρωπος δεν βλέπει ως λύτρωση το ψυχιατρείο», εξομολογήθηκε ο Αύγουστος Κορτώ για τον θάνατο της μητέρας του. 

Όσο για τη στιγμή που αποπειράθηκε και ο ίδιος να δώσει τέλος στη ζωή του: «Πήρα τα χάπια στο καθιστικό, πήγα στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας, κάθισα στην άκρη του κρεβατιού, εκείνη την στιγμή θυμάμαι να λέω μέσα μου: “Όχι, αυτό που έκανε η Κατερίνα, δεν θα το κάνω εγώ στον Τάσο, δεν θα ξυπνήσει να με βρει νεκρό δίπλα του”», είπε ο Αύγουστος Κορτώ. 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ