Πτώση F-16: «Ο γιος μου είναι καλά, πηγαίνω να τον δω» λέει ο πατέρας του πιλότου

«Ο γιος μου είναι καλά. Σε επικοινωνία που είχαμε μου είπε πως είναι καλά αλλά δεν είχα καλό σήμα και δεν ξέρω κάτι άλλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά» ανέφερε στο Mega ο πατέρας του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους F-16, που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στη νήσο Ψαθούρα.

Ο πατέρας του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους F-16 είπε ότι αυτήν την ώρα κατεβαίνει από τη Λάρισα στην Αθήνα για να δει το παιδί του και ότι δεν γνωρίζει ακόμα λεπτομέρειες, αλλά σε σύντομη επικοινωνία που είχε ο γιος του του είπε ότι είναι καλά.

Το χρονικό της συντριβής του F-16 στη νήσο Ψαθούρα – Πώς κατάφερε να σωθεί ο πιλότος

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η εμπειρία του πιλότου και η ψύχραιμη αντιμετώπιση τον γλίτωσε από τα χειρότερα ενώ το μαχητικό F-16 παρουσίασε – σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές – τεχνική βλάβη στον κινητήρα.

Συνολικά 4 μαχητικά F-16 Block 52+ της 337 Μοίρα «Φάντασμα» απογειώθηκαν στις 12.30 από την 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Λάρισα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης στο βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr στις 13.27 ο 29χρονος υποσμηναγός – χειριστής του μονοθέσιο μαχητικού ενημέρωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον κινητήρα.

Ακολούθησε το πρωτόκολλο κι όταν είδε ότι δεν μπορούσε να αποκαταστήσει την βλάβη, έκανε χρήση του συστήματος αυτόματης εκτόξευσης καθίσματος με αποτέλεσμα το μαχητικό να καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή, 20 ναυτικά μίλια βόρεια της νήσου Ψαθούρας, βορειοανατολικά της Αλοννήσου και νότια της Χαλκιδικής.

Οι υπόλοιποι πιλότοι έδωσαν απευθείας αναφορά για την συντριβή του μαχητικού ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα αλεξίπτωτο που είδαν να πέφτει στη θάλασσα.

Δέκα λεπτά αργότερα, στο σημείο των ερευνών έσπευδε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία της Λήμνου, παράλληλα με ένα Aegean Hawk S-70B του Πολεμικού Ναυτικού και ένα Canadair CL-415, που απογειώθηκε από την 113 Πτέρυγα Μάχης.

Στις 15.02 το ΓΕΑ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε σώος ο πιλότος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ (Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας) στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ