Προαστιακός: Θρίλερ με τρένο στην Οινόη – Εξαφανίστηκε για 20 λεπτά

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά στον σιδηρόδρομο. Την Παρασκευή συρμός του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα δεν έδινε σημεία ζωής για 20 λεπτά με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο σταθμάρχης στην Οινόη όπου θα έφτανε το τρένο, προσπαθούσε να εντοπίσει που βρίσκεται ο συρμός. Όπως αποδείχθηκε τελικά το δρομολόγιο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βλάβης.

Επρόκειτο για την αμαξοστοιχία 1535 που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα με ώρα αναχώρησης 7:11 το πρωί. Ο προαστιακός θα έπρεπε μετά από 25 λεπτά να είναι στον σταθμό Οινόη αλλά δεν έφτασε ποτέ. Ο σταθμάρχης αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει. Επικοινωνεί με τoν μηχανοδηγό για να δει τι γίνεται αλλά δεν μπορεί να τον εντοπίσει.

«Ο σταθμάρχης δεν έβρισκε τον μηχανοδηγό»

«Φώναζε ο σταθμάρχης της Οινόης, το καλούσε το τρένο να απαντήσει πού είναι, απάντηση δεν πήρε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση» δήλωσε στο Star, για το περιστατικό ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ Νίκος Τσικαλάκης.

Το θρίλερ με την αναζήτηση της αμαξοστοιχίας 1535 κορυφώθηκε στην Οινόη, καθώς έφτασε εκεί και το Intercity, το οποίος παρέμεινε για 18 λεπτά στον σταθμό προκειμένου να επιβιβάσει κόσμο.

Στον Προαστιακό δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, που σημαίνει ότι ο σταθμάρχης στην Οινόη δεν έχει εικόνα για το που βρίσκεται το τρένο. Τα μάτια του είναι ο μηχανοδηγός που όφειλε να ενημερώσει άμεσα για το που βρίσκεται, ή αν καθυστέρησε να ξεκινήσει από την Χαλκίδα λόγω βλάβης όπως και συνέβη.

«Όταν δεν του φωνάξει σημαίνει ότι κάτι άλλο ενδιάμεσο συμβαίνει, κάποια μηχανική βλάβη, Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Όφειλε ο μηχανοδηγός να ενημερώσει» δήλωσε ακόμη ο κ. Τσικαλάκης.

Ηellenic Τrain: Δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν σταθμάρχης και μηχανοδηγός 

Είναι απίστευτο πάντως πώς μπορεί να χαθεί η επικοινωνία ανάμεσα στον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό και να προκληθεί σύγχυση. Η Hellenic Train όμως, για άλλη μια φορά προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

«Η μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει μέσω vhf με τον σταθμάρχη της Οινόης, αλλά δεν κατέστη δυνατό, λόγω κακού σήματος» σχολίασαν για το περιστατικό πηγές της Hellenic Train.

Ανάμεσα στους επιβάτες που έχασαν την ψυχραιμία τους και παρέμεναν καθηλωμένοι στην Χαλκίδα, ήταν και ένας Eισαγγελέας ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία.

«Δε φεύγουμε από την Ελλάδα»

Μετά την τραγωδία των Τεμπών φουντώνει η φημολογία ότι η Hellenic Train ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Με ανακοίνωση της η εταιρεία διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αποεπένδυση και «επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να συνεχίσει να λειτουργεί στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ