Πάτρα: Από θαύμα γλίτωσε 17χρονος μαθητής – Υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στο σχολείο

Από θαύμα γλίτωσε 17χρονος μαθητής στο Λύκειο Δεμενίκων στην Πάτρα. Ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο προεξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολείου.

Ο 17χρονος Ηλίας κατέβαινε την ώρα του διαλείμματος μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο. Το καλώδιο του «κουτιού» είχε βγει εκτός, ήταν γυμνό και ήταν σε χαμηλό ύψος. Το χέρι του Ηλία το ακούμπησε και ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη». Για καλή του τύχη η επαφή με το καλώδιο ήταν αστραπιαία και σε σημείο που απέφυγε τα χειρότερα.

Ένιωσε το ρεύμα να τον διαπερνά, και να καίγεται το σώμα του. Οι συμμαθητές του τρόμαξαν, ειδοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση του Σχολείου, οι γονείς του και ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»  και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε.

Οι γιατροί τού έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο. Έως και το απόγευμα το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο.

Αναπάντητα είναι τα ερωτήματα για το πώς το καλώδιο βγήκε… εκτός, πότε συνέβη αυτό και πώς κανείς δεν το είχε παρατηρήσει. Σχετική έρευνα κάνει ήδη το σχολείο.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ