Λάρισα: «Δεν φοβήθηκα – Για 2,5 ώρες παρακολουθούσα τις κινήσεις τους» – Τι λέει ο ένοικος πολυκατοικίας που εγκλώβισε διαρρήκτες σε ασανσέρ

Το πώς κατάφερε να εγκλωβίσει τους επίδοξους διαρρήκτες μέσα στο ασανσέρ και να τους «παραδώσει» στους αστυνομικούς, περιέγραψε ο ένοικος της πολυκατοικίας στη Λάρισα. «Δεν φοβήθηκα, είχα υπομονή και περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να δράσω», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο… ατρόμητος ένοικος της πολυκατοικίας.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου σε πολυκατοικία της συνοικίας των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων. Τρεις διαρρήκτες μπήκαν στο κτίριο και έφτασαν στον 6ο όροφο. Ο ένοικος του 2ου ορόφου άκουσε θορύβους και γνωρίζοντας ότι οι ένοικοι του συγκεκριμένου διαμερίσματος απουσιάζουν από το σπίτι τους, αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για διαρρήκτες.

Έτσι, κατέβηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου και έκλεισε την παροχή ρεύματος στον ανελκυστήρα, με αποτέλεσμα οι τρεις δράστες να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτόν. Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέβηκε στον 2ο όροφο, όπου άκουσε τους εγκλωβισμένους διαρρήκτες στον ανελκυστήρα να συνομιλούν, ενώ την ίδια ώρα αντιλήφθηκε να ανοίγει ξανά η είσοδος της πολυκατοικίας, με την Αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για άλλους δύο συνεργούς των διαρρηκτών, οι οποίοι και αναζητούνται.

Οι τρεις δράστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα στο ασανσέρ κι έτσι ο ένοικος κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης να σπεύδουν στο σημείο και να τους συλλαμβάνουν.

Ο ένοικος της πολυκατοικίας μίλησε στην εκπομπή LiveNews και περιέγραψε τι συνέβη και πώς έδρασε. «Περίπου 03.15 το βράδυ, είχα επιστρέψει από έξοδο και καθόμουν στο σπίτι. Άκουσα έναν θόρυβο μέσα στην απόλυτη ησυχία και κατάλαβα ότι μπήκαν κλέφτες στην πολυκατοικία. Αυτοί, μόλις μπήκανε, κλείσανε τα φώτα για να είναι σκοτεινά και ανέβηκαν στον 6ο. Εγώ βγήκα από το σπίτι και για 2,5 ώρες παρακολουθούσα τις κινήσεις τους. Δεν φοβήθηκα, είχα υπομονή και περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να δράσω. Έκανα ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε στη θέση μου».

Δείτε το βίντεο:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ