Κρήτη: Στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που εντοπίστηκε σε σχολείο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Κρήτης, μετά τον εντοπισμό του αυτοσχέδιου εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού το πρωί της Τρίτης (26/3) σε εξωτερικό χώρο του λυκείου Περάματος.

Ο μηχανισμός εντοπίστηκε τυχαία από την καθαρίστρια του Λυκείου, η οποία, αν και αρχικώς δεν έδωσε σημασία, στην πορεία έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου για την ύπαρξη του.

Σύμφωνα με το cretalive, τα επιμέρους τμήματα του μηχανισμού θα καταλήξουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., μετά την εξουδετέρωση του. Όπως προβλέπεται, στη συνέχεια, θα ερευνηθούν και για την αναζήτηση τυχόν DNA, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Όπως μεταδίδεται, το  αυτοσχέδιο σύστημα πυροδότησης δεν λειτούργησε, αν και οι «εμπνευστές» και κατασκευαστές του, το πυροδότησαν. Ουσιαστικά χρησιμοποίησαν μία μικρή φιάλη γκαζιού, πάνω στο οποίο είχαν επικολλήσει με μονωτική ταινία εκρηκτική ύλη.

Θεωρείται πάντως, με βάση τους ειδικούς, ότι ακόμα και αν κατάφερναν να το πυροδοτήσουν, δεν θα προκαλούσε κάποια σοβαρή ζημιά, εκτός κι αν κάποιος περνούσε ακριβώς μπροστά την στιγμή της έκρηξης.

Το μέρος, ωστόσο, δεν έχει κίνηση, ενώ και ο χώρος πέριξ του σχολείου είναι αποψιλωμένος για το ενδεχόμενο να προκληθεί φωτιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε και το πότε αφέθηκε εκεί ο μηχανισμός μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς μεσολάβησαν το Σαββατοκύριακο και η αργία της 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, στο ίδιο σχολείο, φέρεται να σημειώθηκε ένα άλλο περιστατικό, το οποίο και πάλι κινητοποίησε την διεύθυνση του σχολείου και τις αρχές, και θεωρείται πως δεν συνδέεται με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον αυτοσχέδιο σύστημα πυροδότησης. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ένας μαθητής έκανε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο σχολείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής, που είχε τη φαεινή ιδέα της φάρσας, ταυτοποιήθηκε.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ