Καρέ – καρέ η δράση της συμμορίας που σκόρπισε τον τρόμο στα Σπάτα – Μπούκαραν με αυτοκίνητα σε σπίτια και καταστήματα

Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση των τριών μελών της συμμορίας που «άδειαζε» σπίτια και καταστήματα στα Σπάτα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όπως προέκυψε από το σύνολο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε η δράση της εγκληματικής ομάδας. Τα τρία μέλη, «χτυπούσαν» κυρίως νυχτερινές ώρες, όπου αρχικά έκλεβαν οχήματα παλαιού τύπου, και συγκεκριμένα μάρκας Hyundai Accent ή Toyota Corolla ή Toyota Starlet, επιβιβάζονταν όλοι σε αυτά και στη συνέχεια κατευθύνονταν σε διάφορες περιοχές στα Μεσόγεια Αττικής.

Εκεί, έβαζαν στο στόχαστρο καταστήματα, και στη συνέχεια, προσέκρουαν με ταχύτητα στις προσόψεις αυτών, χρησιμοποιώντας τα οχήματα ως «κριό».

Δείτε τα βίντεο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν με εντάλματα πρωινές ώρες της 28-3-2024 στα Σπάτα 3 ημεδαποί, ηλικίας, 17, 23 και 24 ετών ως μέλη συμμορίας, για κλοπές από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, σε απόπειρα και κατ’ επάγγελμα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν να κινούνται κυρίως βραδινές ώρες, προβαίνοντας αρχικά στην αφαίρεση αυτοκινήτων παλαιού τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο τους, με κριτήριο την ευκολία απόκτησης πρόσβασης στο εσωτερικό και δυνατότητα άμεσης διαφυγής τους (γυάλινη πρόσοψη), προσέκρουαν, με τα αφαιρεθέντα αυτοκίνητα, σε αυτά προκαλώντας σημαντικές φθορές και αφαιρώντας ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα.

Ορισμένες φορές που δεν μπορούσαν να εισέλθουν στα καταστήματα με το όχημα, έθραυαν τις γυάλινες προσόψεις με ρίψεις αντικειμένων, ενώ σημειώνεται ότι προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές καταστημάτων κατά τη διάρκεια μίας νύχτας.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι η δράση τους χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτος, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 14 κλοπές καταστημάτων και -6- κλοπές οχημάτων από τις περιοχές της Ραφήνας, του Μαραθώνα, των Σπάτων, της Παιανίας, της Παλλήνης, των Γλυκών Νερών και του Κορωπίου.

Όπως προέκυψε, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ