Ιωάννινα: Τι γράφει το σημείωμα που άφησε ο 50χρονος – Οι μαρτυρίες και τα νέα στοιχεία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας στην υπόθεση του θανάτου του 50χρονου που βρέθηκε νεκρός σε δασάκι στα Ιωάννινα.
Κοντά στο άψυχο σώμα του άνδρα βρέθηκε ένα σημείωμα γεγονός που έκανε τις αρχές να εστιάσουν στο σενάριο της αυτοκτονίας.

Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκε σε έναν 50χρονο κάτοικο της περιοχής, που στο παρελθόν αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. Στο πολυσέλιδα σημείωμα που βρέθηκε σε τσέπη του, ο 50χρονος φέρεται να εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοκτονία και πιο κάτω να εξηγεί στους αστυνομικούς τι έπρεπε να κάνουν, για να μην τραυματιστούν από το όπλο που ήταν δεμένο στο χέρι του.

Σύμφωνα με το Mega ένα μέρος του σημειώματος αναφέρει:

«Προς τις αρχές,

Ο γεμιστήρας φέρει σπάγκο και είναι δεμένος στο όπλο. Έχει 7 φυσίγγια διάφορων χρονολογιών. Είναι δεμένος ο γεμιστήρας και όχι ριγμένος κάτω, σε περίπτωση που με εντοπίσει η αστυνομία, να μπορέσουν να βρούνε γρήγορα, τον γεμιστήρα και την βολή της αυτοχειρίας. Το όπλο είναι ανενεργό και δεν είναι απειλητικό στην χρήση εναντίον κανενός, ούτε στελεχών της αστυνομίας».

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν πως ο 48χρονος είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του και πριν από δύο χρόνια. Όπως φαίνεται έμεινε χωρίς φαρμακευτική αγωγή και τη νύχτα αποφάσισε να γράψει τον επίλογο της ίδιας της ζωής του.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Το πτώμα εξείχε από τις σακούλες σκουπιδιών και το εντόπισε περαστικός που το πρωί έκανε βόλτα στο σημείο. Κάτοικος της περιοχής, περιγράφει τις σκηνές που ακολούθησαν.

«Το βρήκε ένας παππούλης. ήρθε έντρομος στο μαγαζί να μας πει ότι βρήκε ένα πτώμα. Στην αρχή δεν το πίστεψα και λέμε μήπως τα έχει χαμένα ο παππούς και πήγα εγώ μαζί του και το είδα αυτοπροσώπως το πτώμα», περιέγραψε αυτόπτης.

Στην περιοχή αρχίζει να μαζεύεται κόσμος, εν αναμονή της άφιξης των πρώτων αστυνομικών στο σημείο. «Ανεβαίνω στο λοφάκι που έχουμε εδώ απέναντι από το μαγαζί και βλέπω ένα πτώμα με τα χέρια απ’ έξω, κουκούλα σκεπασμένο με σεντόνι. Η σακούλα, σκεπασμένα τα πόδια με ταινία γύρω-γύρω. Στο ένα χέρι του είχε μια χειροπέδα και το όπλο του», είπε η αυτόπτης μάρτυρας.

Πώς αποκαλύφθηκε ο θάνατος

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται. Οι αστυνομικοί που συγκέντρωσαν μια σειρά από στοιχεία, έχουν καταφέρει να συνθέσουν και τη σκηνή της αυτοκτονίας. Εκτιμούν ότι ο 50χρονος έβαλε στο κεφάλι του σακούλες και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο περασμένο με αλυσίδα στο ένα του χέρι, ενώ από τον καρπό του άλλου υπήρχαν χειροπέδες. Κάτι που αρχικά τους είχε κάνει να πιστέψουν ότι βρίσκονταν πάνω από το θύμα ενός στυγερού εγκλήματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν και περίμεναν από απόσταση να μάθουν την αλήθεια πίσω από το μακάβριο εύρημα. «Μισή σακούλα στα πόδια φαινόταν τα ρούχα του από πάνω κανονικά και το κεφάλι του ήταν καλυμμένο. Είχε φόρμες, φόραγε φόρμες και μια φούτερ από πάνω. Δεν ήταν τεμαχισμένος», συμπλήρωσε η αυτόπτης.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ