Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της άγριας συμμορίας που «άδειαζε» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία

«Είναι τραγικό όλο αυτό. Αυτοί έκαναν αυτά που έκαναν, προσπάθησαν να ξεφύγουν, να χτυπήσουν τον αστυνομικό, κινδύνεψε κόσμος», είπε μιλώντας στο LiveNews, ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, για την αδίστακτη συμμορία διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας τελικά… αφέθηκαν ελεύθερα!

«Αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη αλλά επειδή δεσμεύτηκαν ότι θα αποκαταστήσουν τις τρεις περιπτώσεις που ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ, αφέθηκαν ελεύθεροι. Επειδή δέχτηκαν να αποζημιώσουν αυτούς τους ανθρώπους και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, ο ανακριτής τούς άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους», ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης μιλώντας στο Mega.

«Στον έναν ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος», συμπληρώνει.

Καρέ – καρέ η εισβολή των διαρρηκτών σε σπίτι

Όπως φαίνεται στα βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr, οι διαρρήκτες «σκανάρουν» την περιοχή με το αυτοκίνητο προτού αναλάβουν δράση. Σε άλλο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται να προσεγγίζει το σπίτι – στόχος ο ένας διαρρήκτης και να προσπαθεί να παραβιάσει για λίγη ώρα την μπαλκονόπορτα.

Αφού τα καταφέρνει, καλεί τους άλλους τρεις συνεργούς του να πλησιάσουν. Ο ένας σπρώχνει δυνατά το πορτάκι με το πόδι του και αυτό σπάει. Έτσι καταφέρνουν να εισβάλουν μέσα στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της 24ης Μαρτίου, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν στην Κηφισιά τους τέσσερις Έλληνες, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαρρήξει σπίτι στην Εκάλη.

Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή, καθώς οι δράστες με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο προσπάθησαν να διαφύγουν πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Μάλιστα ο οδηγός μπήκε ανάποδα σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ένας αστυνομικός πυροβόλησε στην μπροστινή ρόδα για να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι δράστες συνελήφθησαν ύστερα από πεζή καταδίωξη.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ