Χανιά: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένος που εισέπνευσε καπνούς από φωτιά

Συναγερμός σήμανε στα Χανιά για τρεις διαφορετικές φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (25/3) σε κατοικίες, αγρούς αλλά και δίπλα σε ξενοδοχείο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ξέσπασε πυρκαγιά δίπλα από κατοικία στην Καληδωνία, με αποτέλεσμα να απειληθεί το σπίτι, το οποίο γέμισε καπνούς.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν και απομάκρυναν τον 85χρονο ένοικο του σπιτιού, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, αφού είχε εισπνεύσει καπνούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Νωρίτερα, δίπλα σε ξενοδοχείο στον Σκουτελώνα, ξέσπασε φωτιά σε παρακείμενες καλαμιές, με αποτέλεσμα να καούν 16 – 17 στρέμματα.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν αυτή πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένων και των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική Χανίων κλήθηκε να συνδράμει σε ένα ακόμα περιστατικό, που προκλήθηκε από ελεγχόμενη καύση στις Λουσακιές. Η φωτιά, ωστόσο, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, από τον ιδιοκτήτη του αγροτοτεμαχίου.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ