Απόπειρα βιασμού στα Άνω Λιόσια: Πειθαρχική διαδικασία για τον οδηγό λεωφορείου μετά την καταγγελία

Ανακοίνωση για το περιστατικό με τον οδηγό λεωφορείου στα Άνω Λιόσια, τον οποίο κατήγγειλε 53χρονη για απόπειρα βιασμού εξέδωσε η ΟΣΥ δηλώνοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που διεξάγει προκαταρκτική εξέταση.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού καλώντας τον σε εξηγήσεις.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ έχει ως εξής: «Η υπόθεση δεν βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. αλλά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που διεξάγει προκαταρκτική εξέταση, για την οποία η Εταιρεία δεν έχει και δεν μπορεί νομίμως να λάβει γνώση -όπως ενημερώθηκε αρμοδίως- ούτε για το περιεχόμενο της καταγγελίας, ούτε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Συνεπώς, δεν μπορεί να παρέμβει καθ’ οιοδήποτε τρόπο. Ωστόσο, η διοίκηση της Εταιρείας έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού καλώντας τον σε εξηγήσεις».

Το χρονικό της υπόθεσης

Εφιαλτικές στιγμές περιγράφει ότι έζησε μια 53χρονη μέσα σε λεωφορείο στα Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επιβιβάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, αποπειράθηκε να την βιάσει.

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων στην οδό Ρόδων την ώρα που οι πόρτες ήταν κλειστές.

Όπως κατήγγειλε η 53χρονη, ο οδηγός, 52 ετών, την πλησίασε και άρχισε να την θωπεύει, ενώ της έκανε και ανήθικες προτάσεις. Στη συνέχεια επιχείρησε να της αφαιρέσει τα ρούχα και σταμάτησε μόνο όταν η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και ζητούσε επίμονα τα στοιχεία της ταυτότητας του οδηγού.

Εκείνος σταμάτησε, άφησε την γυναίκα σε μια στάση και συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο.

Μετά την καταγγελία της 53χρονης στις Αρχές, αστυνομικοί του ΑΤ Φυλής εντόπισαν τον οδηγό την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής και τον συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους τα ρούχα που φορούσε η γυναίκα, ενώ από τον κατηγορούμενο πραγματοποιήθηκε λήψη βιολογικού υλικού.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ