Αμφιλοχία: 9χρονη τραυματίστηκε σε κλειστή παιδική χαρά – Έκοψε το αυτί της σε ελαττωματικό παιχνίδι

Το παιχνίδι ενός 9χρονου κοριτσιού σε κλειστή παιδική χαρά, στην Αμφιλοχία, λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε στο αυτί, όταν χτύπησε σε ελαττωματικό, όπως φαίνεται, παιχνίδι την ώρα που έπαιζε στην παιδική χαρά.

Το άνω τμήμα του αυτιού της 9χρονης σχεδόν αποκολλήθηκε και χρειάστηκαν 20 ράμματα για να σωθεί. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όμως λόγω της σοβαρότητας του τραύματός της, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το Mega, η παιδική χαρά κατασκευάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, δεν λειτούργησε ποτέ γιατί, όπως λέει ο δήμαρχος, δεν διέθετε ράμπα εισόδου για άτομα με αναπηρία. Μια πλαστικοποιημένη επιγραφή προειδοποιούσε, ότι απαγορεύεται η χρήση της λόγω έργων.

«Δεν είχε καμία πινακίδα ή κάτι που να λέει απαγορεύεται η χρήση της ή οτιδήποτε. Την σήμανση την έβαλαν χθες το βράδυ, αφού κάναμε εμείς κάποια παράπονα. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, δεν υπήρχαν λουκέτα, μπορεί, μας είπαν ότι ήταν παραβιασμένα αλλά και πάλι… Και την ώρα που πήγε το δικό μου το παιδί ήταν και άλλοι γονείς με τα παιδιά τους εκεί πέρα, οπότε…», λέει η μητέρα της 9χρονης.

Ο Τορουνίδης Αθανάσιος, δήμαρχος Αμφιλοχίας, δήλωσε: «Υπήρχε και σήμανση και ήταν κλειδωμένες οι πόρτες, τώρα εάν κάποιος αφαίρεσε κάποια στιγμή και δεν έπεσε στην αντίληψή μας μια αλυσίδα ή ένα λουκέτο αυτό μπορώ δεν το ξέρω. Υπήρχε η σήμανση αν κάποιος την αφαίρεσε αυτό, δεν μπορώ να το ξέρω».

Μετά το ατύχημα, η δημοτική αρχή επισπεύδει τις εργασίες στην παιδική χαρά. Η 9χρονη αναρρώνει, προσπαθώντας να ξεχάσει την δυσάρεστη περιπέτεια που πέρασε.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ