Κρήτη: Δεν θα πάει στο δικαστήριο ο άνδρας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι – «Αδιανόητο να αντιδικήσω με γυναίκα»

Με μία απρόσμενη τροπή έρχεται ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση στο Ηράκλειο Κρήτης που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο το 2022, όπου μία 38χρονη επιτέθηκε με βιτριόλι στον 36χρονο πρώην σύζυγό της, επειδή της είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Την υπεράσπιση του άνδρα είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή ο Αλέξης Κούγιας μαζί με την Αλεξάνδρα Σπανάκη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος, ο 36χρονος δεν δέχεται να βρεθεί στο δικαστήριο απέναντι στην πρώην σύζυγό του εξαιτίας των «κανόνων ηθικής του».

«Του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό, μαζί με την εκλεκτή συνάδελφο, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρο του Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, έχουμε αναλάβει από την πρώτη ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερα επικίνδυνο καυστικό υγρό που του κατέστρεψε το αριστερό του μάτι, το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας, κατά της Μ.Σ.

Στο δικαστήριο μετά από ορθές νομικές επιλογές της κας Σπανάκη και εμού, συγκατηγορούμενη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι και η φίλη της δράστιδος με την οποίαν μαζί παγίδεψαν το ανυποψίαστο θύμα, Γ.Μ.

Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ