Κομοτηνή: Ελεύθεροι οι 6 από τους 18 προσαχθέντες για την κατάληψη στη Νομική

Στην Αστυνομική Διεύθυνση θα κρατηθούν 12 από τους 18 φοιτητές που προσήχθησαν κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στην Νομική Σχολή Κομοτηνής, που τελούσε υπό κατάληψη, το απόγευμα της Δευτέρας (05/02), ενώ οι υπόλοιποι 6 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το paratiritis-news.gr οι 12 κρατούνται με την κατηγορία της Διατάραξης Ομαλής Λειτουργίας Νομικού Προσώπου, και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στα δικαστήρια Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας. 3

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ