Έκρηξη βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας: Κλειστή παραμένει η οδός Σταδίου – Συνεχίζονται οι έρευνες

Κλειστή παραμένει η οδός Σταδίου μετά την έκρηξη βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας. Ο δρόμος παραμένει κλειστός λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ.

Η Τροχαία επισημαίνει στους οδηγούς ότι η κίνηση των οχημάτων γίνεται από τους γύρω δρόμους.

Η βόμβα εξερράγη στη 1:29 τα ξημερώματα προκαλώντας υλικές ζημιές. Είχαν προηγηθεί δύο τηλέφωνα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που ενημέρωνε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που θα ενεργοποιηθεί σε 40 λεπτά. Την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση  «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Το χρονικό της έκρηξης

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στις 00:49 περίπου, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι έξω από το υπουργείο Εργασίας είναι τοποθετημένη μία τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά από εκείνη την ώρα.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου.

Λίγο αργότερα, μετά το πρώτο τηλεφώνημα στην ΕΦΣΥΝ, ακολούθησε ακόμη ένα, το οποίο έλεγε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται έξω από υποκατάστημα τραπέζης επί της οδού Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Υπήρχαν φόβοι της Αστυνομίας ότι υπήρχε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται πως απομακρύνθηκε.

Από αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα από την έκρηξη στην οδό Σταδίου έχουν σπάσει τζάμια μέχρι και τον 7ο όροφο του υπουργείου Εργασίας.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ενημερώθηκε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για την κατάσταση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ