Δολοφονία στην Μάνδρα: Τα τελευταία λόγια του Χρήστου Γιαλιά – «Βοήθεια με τρώνε»

«Βοήθεια, με τρώνε». Αυτά φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά προτού καταρρεύσει από τις πολλαπλές σφαίρες που δέχθηκε από τους δύο δολοφόνους του, οι οποίοι φέρεται να άδειασαν επάνω του έναν ολόκληρο γεμιστήρα του καλάσνικοφ, στην φονική ενέδρα που του έστησαν στην Μάνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα παραπάνω κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ένας στενός φίλος του Χρήστου Γιαλιά, με τον οποίο ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο την στιγμή που τον πλησίασαν οι δράστες και άνοιξαν πυρ εναντίον του. «Βοήθεια με τρώνε» πρόλαβε να ψελλίσει πριν πέσει νεκρός. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνδρας κατέθεσε ότι άκουσε τον καταιγισμό πυροβολισμών και τον φίλο του να αναφέρει αυτά τα λόγια.

Δολοφονία επιχειρηματία, Γιαλιά στην Μάνδρα

«Είδα το αυτοκίνητο να καίγεται»

Παράλληλα, στην Ασφάλεια υπάρχει μία δεύτερη κατάθεση, η οποία θα μπορούσε, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία με το πέρασμα του χρόνου των ερευνών, να βοηθήσει τις Αρχές για την εξιχνίαση της μαφιόζικης δολοφονίας.

Ο Χρήστος Γιαλιάς, τις τελευταίες ώρες πριν τον θάνατό του, όπως αναφέρουν πληροφορίες του enikos.gr, βρισκόταν στα γραφεία της εταιρείας του στη Μάγουλα, με έναν φίλο του ο οποίος εργάζεται μαζί του. Ο επιχειρηματίας τον κάλεσε, φεύγοντας από την εταιρεία, να τον ακολουθήσει στο σπίτι του, για να πιούνε ένα πότο. Έτσι, ο άνδρας τον ακολούθησε σε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων με το αυτοκίνητό του.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, είναι αυτόπτης μάρτυρας του εμπρησμού του αυτοκινήτου του θύματος, και καταθέτοντας στους έμπειρους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ανέφερε τα εξής: «Δεν είδα την σκηνή της δολοφονίας, καθώς ακολουθούσα σε απόσταση 300 μέτρων. Πριν την τελική ευθεία, υπάρχει μία στροφή, κι έτσι δεν είχα οπτική επαφή. Όταν έστριψα, είδα το αυτοκίνητο να καίγεται».

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί τον ρώτησαν εάν είδε έστω για ελάχιστα δευτερόλεπτα τους δράστες, με τον άνδρα να απαντά: «Από απόσταση, είδα δύο άτομα πάνω σε μία μηχανή να φεύγουν. Όμως, καταλαβαίνετε μες την ταραχή μου, δεν πρόλαβα να συγκρατήσω ούτε τα πρόσωπά τους, ούτε τον τύπο της μηχανής, αλλά ούτε και τον αριθμό από τις πινακίδες. Μου φάνηκε όμως, ότι η μοτοσικλέτα ήταν παλιό μοντέλο».

Τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα στα χέρια της η Ασφάλεια, είναι φτωχά, καθώς η περιοχή είναι ερημική με χωματόδρομο, και δεν υπάρχουν κάμερες που να τους βοηθούν. Έτσι, «σαρώνουν» πιο κεντρικές περιοχές, που οδηγούν στο σημείο της δολοφονίας, τόσο από την εταιρεία του Χρήστου Γιαλιά μέχρι το σπίτι του, που φαίνεται να τον ακολουθούσαν οι δράστες, όσο και από το σημείο της δολοφονίας του που έφυγαν, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Μάνδρα δολοφονία όχημα Χρήστος Γιαλιάς

δολοφονία Μάνδρα Χρήστος Γιαλιάς

Πού στρέφονται οι έρευνες

Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι το κίνητρο της πολύ άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία. Οι έμπειροι αξιωματικοί την χαρακτηρίζουν με αυτόν τον τρόπο, καθώς, για πρώτη φορά, βλέπουν ότι οι δολοφόνοι, όχι μόνο σκότωσαν το θύμα, αλλά το έκαψαν και επιτόπου μέσα στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να εξαφανίσουν όλα τα ίχνη, ρίχνοντας μέσα ακόμη και το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως η περιοχή «βοήθησε» πολύ τους δράστες προκειμένου να προβούν στο ειδεχθές έγκλημα, καθώς πρόκειται για μία πολύ ερημική τοποθεσία, και σίγουρα είδαν ότι δεν υπήρχαν κάμερες τις προηγούμενες ημέρες.

Προσπαθώντας να καταλήξουν στο κίνητρο της δολοφονίας, αναζητούν πληροφορίες από το στενό προσωπικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Χρήστου Γιαλιά. Οι πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας τα τελευταία 2 χρόνια φαίνεται ότι είχε αποκτήσει επαφές με μία πολύ σκληρή συμμορία Αλβανών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και στην αρχαιοκαπηλία.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος, ενώ την ίδια ώρα, «ξεσκονίζει» τις επαγγελματικές του επαφές. Μάλιστα, ίσως ζητηθεί να γίνει και άρση των τραπεζικών του λογαριασμών.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ