Ανδρέας Γεωργίου για Famagusta: “Τα πλάνα από την Αμμόχωστο είναι αγορασμένα, αρνούμαι να πάρω άδεια”

Και μετά τον Τάσο Τρύφωνος, ο Ανδρέας Γεωργίου πήγε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη προκειμένου να μιλήσει για τη σειρά Famagusta που προβάλλεται στο Mega.

Ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και παραγωγός της σειράς Ανδρέας Γεωργίου αναφέρθηκε στα αρνητικά σχόλια που δέχεται η σειρά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ύστερα από έναν εκτεταμένο πρόλογο της Ελένης Μενεγάκη για τα ιστορικά γεγονότα, «για μένα δεν είναι απλά μια σειρά, είναι θα έλεγα μια έντιμη σειρά, θέλαμε να γίνει με τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό. Ο κόσμος την περίμενε και δείχνει ότι είναι ένα θέμα που δεν είναι ξεχασμένο. Αυτό που καταφέραμε είναι να παρακινήσουμε τους νέους ανθρώπους και να δουν ότι υπάρχει μια πόλη-φάντασμα και τι γίνεται με αυτή την πόλη. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Τα σχόλια θεωρώ ότι μας αδικούν από λίγο έως πολύ, κατανοώ όμως ότι δεν είμαστε όλοι προετοιμασμένοι να μας κουνούν το δάχτυλο. Είναι αρκετά μυθοπλασία αλλά βασίζεται σε αληθινά γεγονότα».

Μιλώντας για τα πλάνα της σειράς, ο Ανδρέας Γεωργίου ανέφερε: «Έχω αρνηθεί να πάρω άδεια από οποιονδήποτε για να κάνω πλάνα στην Αμμόχωστο, οπότε τα πλάνα είναι αγορασμένα από ξένο οπερατέρ. Τα γυρίσματα τα κάνουμε στην ελεύθερη Κύπρο. Οι ιστορίες που ακούμε από τους αγνοουμένους δεν είναι αποκλειστικά από την Αμμόχωστο, αφορά όλη την Κύπρο. Θα δούμε πάρα πολλές ιστορίες που αφορούν αγνοουμένους απ’ όλη την Κύπρο».

«Στην Κύπρο είναι ανοιχτή η αγκαλιά για τη σειρά, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις. Κάθε φορά που παίζει το επεισόδιο, στον αέρα αισθάνομαι ένα ρίγος να το πω; Είμαι μονίμως συγκινημένος».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ