Τροχαίο στη Βουλγαρία: «Έχω σωληνάκια στο κεφάλι μου» – Η σοκαριστική μαρτυρία της επιβάτιδας που τραυματίστηκε

Για πρώτη φορά, από το κρεβάτι του νοσοκομείου η επιβάτιδα του τουριστικού λεωφορείου που κατέληξε σε χαντάκι στη Βουλγαρία σπάει τη σιωπή της. «Δεν φταίει το πούλμαν, το απέναντι γλίστρησε και μας χτύπησε», είπε η επιβάτιδα.

Αυτά είναι ό,τι μπορεί να θυμηθεί από τη στιγμή του τροχαίου. Μιλώντας στην εκπομπή «LiveNews», η γυναίκα μόλις είχε βγει από το χειρουργείο. Καθόταν στη δεύτερη σειρά του πούλμαν. Από τη σύγκρουση, χτύπησε σε τέτοιο βαθμό που έπρεπε να μείνει σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας.

Είναι η μοναδική τραυματίας του σοκαριστικού τροχαίου που νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

«Μου έχουν κάνει εγχείρηση στο κεφάλι. Έχω σωληνάκια στο κεφάλι μου», ανέφερε.

Η εικόνα είναι σοκαριστική. Οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι κατάφεραν να βγουν μέσα από αυτό το πούλμαν μετά τη σύγκρουση. Έσπασαν με όλη τους τη δύναμη τα παράθυρα για να πηδήξουν έξω με τον φόβο μην πάρει φωτιά.

Άνθρωπος από το ταξιδιωτικό γραφείο που ανήκει το πούλμαν περιγράφει για πρώτη φορά πώς έγινε η σύγκρουση στον δρόμο Μπόροβο – Βόλοβο εντός της βουλγάρικης επικράτειας, με το τουριστικό λεωφορείο να καταλήγει σε χαντάκι.

«Έπεσε η νταλίκα που ερχόταν από κάτω, από την αντίθετη λωρίδα και έφυγε το πίσω μέρος, γιατί ήταν ελαφρύ το πίσω, χτύπησε το πούλμαν και μάλιστα το χτύπησε, αριστερά στο πλάι, γι’ αυτό τραυματίστηκε η (…) γιατί καθόταν στην δεύτερη σειρά».

Τραγική ειρωνεία, οι επιβάτες του πούλμαν, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς άλλαξαν λεωφορείο και οδηγό. Από μία άλλη σύγκρουση στο προηγούμενο λεωφορείο είχε σπάσει το παρμπρίζ και ζήτησαν αντικατάσταση.

«Ήταν ένα πούλμαν που το είχαμε κλείσει από το Βουκουρέστι για να τους φέρει στην Σόφια γιατί είχε τρακάρει το ελληνικό. Το πούλμαν το πρώτο που τράκαρε μπορούσε και να γυρίσει. Δεν είχε, ένα πράγμα στον προφυλακτήρα, αλλά δεν το θέλανε, τους αλλάξαμε το πούλμαν», ανέφερε το ταξιδιωτικό γραφείο.

Σαν από θαύμα, μόλις τη δεύτερη μέρα της νέας χρονιάς, οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν μέσα από το πούλμαν ζωντανοί.

Η εκδρομή που κανόνισαν μέσα στις γιορτές πρόκειται να τους μείνει αξέχαστη, με τη σκέψη τους να είναι στη γυναίκα που ακόμα για εκείνη ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει. Παραμένει στο κρεβάτι του νοσοκομείου χειρουργημένη περιμένοντας να γυρίσει πίσω στο σπίτι της στην Ελλάδα, στην οικογένειά της.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ