
Συνταγή για παραδοσιακό ουγγαρέζικο γκούλας
Κρύες ημέρες σαν τη σημερινή ένα παραδοσιακό ουγγαρέζικο πιάτο με μοσχαράκι και κόκκινες πιπεριές είναι ιδανικό.
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 700 γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μικρά καρέ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 μικρό ποτηρι λευκό ξηρό κρασί
- 300ml ζωμό βοδινού
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 150ml ξινή κρέμα/sourcream
Τρόπος Μαγειρέματος
Κεντρική photo: iStock