Στη φυλακή 19χρονος για κοπή καλωδίων στον ΗΣΑΠ – Αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ένας 19χρονος, που κατηγορείται για κοπή καλωδίων στον ΗΣΑΠ (Γραμμή 1 του Μετρό) και βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πηγές της ΣΤΑΣΥ, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου (27/1), αστυνομικοί της ομάδας «Αριάδνη», που περιπολούσαν το δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό, εντόπισαν άνδρα να κινείται εντός του δικτύου, κοντά στον υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας Ηρακλείου.

Ακολούθησε καταδίωξη του άνδρα σε παρακείμενους δρόμους και ο δράστης προσήχθη. Τελικά, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, την Κυριακή (28/1), όταν σχετίστηκε η παρουσία του στην περιοχή του σταθμού «Ηράκλειο» με την κοπή συνδέσμων καλωδίου, για την οποία η ΣΤΑΣΥ ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 19χρονος, κάτοικος Αγίας Βαρβάρας Αττικής, οδηγήθηκε την Δευτέρα (29/1) ενώπιον του εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέος για κακουργηματικές πράξεις.

Σημειώνεται ότι βάσει του άρθρου 374 του ποινικού κώδικα και μετά την αυστηροποίηση του πλαισίου του, η διακεκριμένη περίπτωση αφαίρεσης αντικειμένου κρίσιμου για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας ή την ασφάλεια μέσων συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς, τιμωρείται ως κακούργημα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ