Μεσολόγγι: «Του πρότεινα να μην πάει για κυνήγι με τον κρεοπώλη, ήταν κάθετος» – Τι κατέθεσε φίλος του Μπάμπη

Φίλος του Μπάμπη Κούτσικου κατέθεσε στις αρχές και αποκάλυψε τα όσα του είπε ο 31χρονος στις τελευταίες επικοινωνίες τους, πριν από το μοιραίο ραντεβού με τον 50χρονο κρεοπώλη, στο Μεσολόγγι.

Τις τελευταίες ημέρες ο Μπάμπης «ήταν προβληματισμένος και μου ανέφερε ότι είχε άγχος για το αν θα του επέστρεφε ο κρεοπώλης τα λεφτά», φέρεται να κατέθεσε αυτό το πρόσωπο «κλειδί», που ο κρεοπώλης επιχείρησε να εμπλέξει στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του Μπάμπη, το φως της δημοσιότητας βλέπουν και νέες πληροφορίες για την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, ο 50χρονος κρεοπώλης, που έχει προφυλακιστεί για την δολοφονία και αρνείται την εμπλοκή του, φέρεται να αφήνει υπόνοιες σε βάρος ενός πολύ κοντινού φίλου του Μπάμπη.

Όταν ρωτήθηκε για το πότε έκλεισε το ραντεβού με τον 31χρονο, ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη το απόγευμα της ίδιας ημέρας. «Πότε κανονίσατε να συναντηθείτε με τον Μπάμπη στις 04-01-2024. Αυθημερόν; Αυτός σας το ζήτησε; Πώς εξηγείτε ότι ο Μπάμπης είχε ήδη ενημερώσει από τις 18:25 τον φίλο του ότι θα συναντιόσασταν;», ερωτήθηκε ο κρεοπώλης και εκείνος απάντησε: «Όπως σας είπα και προηγουμένως κανονίσαμε όταν ήρθε στο μαγαζί στις 04-01-2024 και περί την ώρα 17:30».

Σε άλλη ερώτηση για το τι συζήτησαν με τον Μπάμπη, όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, ο κρεοπώλης έκανε αναφορά στον φίλο του 31χρονου. «Αφού επιβιβάστηκε, μου είπε από μόνος του ότι είχε πάει για περπάτημα με τον φίλο του προς τα Μούσουρα την ίδια μέρα στις 04-01-24 και ότι “έφαγαν βροχή”. Μόνο αυτό είπαμε εκείνη τη στιγμή και τίποτε άλλο».

Τι κατέθεσε ο φίλος του Μπάμπη

Ο φίλος του Μπάμπη Κούτσικου κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία και είπε πως γνώριζε το άγχος του Μπάμπη για τα δανεικά που είχε δώσει στον κρεοπώλη.

«18:30 τον κάλεσα για να μάθω τι είχε κανονίσει κι εκείνος μου απάντησε ότι θα πήγαινε για κυνήγι με τον κρεοπώλη. Εγώ του πρότεινα να μην πάει. Αφενός, γιατί είναι επικίνδυνο το κυνήγι την νύχτα και αφετέρου, γιατί γνώριζα ότι ο κρεοπώλης του χρωστούσε 17.000 ευρώ και είχα μια ανησυχία γι’ αυτό, πλην όμως, ο Μπάμπης ήταν κάθετος και θα πήγαινε για κυνήγι», είπε αρχικά ο φίλος του Μπάμπη, σύμφωνα με το Mega.

«Μετά τον κάλεσα στις 20:12 και του ανέφερα ότι έπρεπε να έρθει να ψήσουμε χωρίς να πούμε κάτι άλλο. Τις τελευταίες ημέρες ήταν προβληματισμένος και μου ανάφερε ότι είχε άγχος για το αν ο κρεοπώλης θα του επέστρεφε τα λεφτά. Αν συνέβαινε κάτι άλλο θα μου το έλεγε γιατί μου τα έλεγε όλα», κατέθεσε.

Τι είχε δηλώσει ο φίλος του Μπάμπη στο Mega

«Απλά τον είχα καλέσει να έρθει για ψήσιμο και μου είχε πει ότι με είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε για κυνήγι με το συγκεκριμένο άτομο. Εμένα μου λέει “θα πάω για κυνήγι στο τάδε σημείο” και του λέω “εντάξει φίλε, καλώς”. Αυτό είχε γίνει 6.30 η ώρα, είχε γίνει νωρίς. Την άλλη μέρα, όταν με πήρε η μητέρα του, επειδή με τον Μπάμπη μιλούσαμε, μήπως γνωρίζω πού είναι. Ήρεμος ήταν, το μόνο του άγχος ήταν αυτό με τα χρήματα, δεν είχε κάποιο άλλο άγχος. Εγώ δεν κυνηγάω καν, δεν είμαι καν στην παρέα, εγώ είμαι παρέα του Μπάμπη ξεχωριστή από τους κυνηγούς. Δεν έχω σχέση με τα άτομα εκείνα. Τον (φίλο του Μπάμπη) που έχει βγει και στα κανάλια, τον ήξερα μέσω του Μπάμπη του φίλου μου μόνο. Τον άλλον τον κρεοπώλη δεν τον ξέρω καν, δηλαδή φατσικά τον ξέρω, να μην το βρίσω τώρα, τέλος πάντων ρεμάλι, αυτό. Δεν έχω εγώ πάρε δώσε με αυτούς. Δεν είναι κρυφό αυτό, το ξέρει όλο το Μεσολόγγι που λέει ο λόγος, ότι του χρώσταγε χρήματα. Τον πήγαινε από μέρα σε μέρα ότι θα του δώσει τα λεφτά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τα χρήματα του τα είχε ζητήσει δύο φορές από ότι ξέρω. Εμένα δεν μου το πολυέλεγε γιατί την πρώτη φορά τον έκραξα. Δεν μου είπε δεύτερη φορά. Δεύτερη φορά δηλαδή άργησε να μου το πει όταν του ξανάδωσε χρήματα, γιατί την πρώτη τον έκραξα και είπα “δουλεύεις έξω μεροκάματο, ταλαιπωρείσαι για να δίνεις έτσι τα χρήματά σου;”. Ξέρω ότι τα  είχε δώσει δύο φορές. Δύο ή τρις φορές. Τρεις έμαθα τώρα εγώ συγκεκριμένα. Σηκώθηκε και έφυγε (ο κρεοπώλης). Όλοι τον έψαχναν και αυτός ήταν χαλαρός, που ήταν ο τελευταίος που ήταν μαζί του».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ