Μεσολόγγι: Δύτες της περιοχής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη – «Ο κρεοπώλης δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια»

«Είμαστε κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης του Μπάμπη στο Μεσολόγγι», είπε ο Κώστας Δημόπουλος, δικηγόρος της μητέρας και των αδελφών του 31χρονου αγνοούμενου. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για «μεθοδευμένη και με σχέδιο ενέργεια, που έγινε από άνθρωπο που γνωρίζει την περιοχή η οποία έχει πολλές ιδιαιτερότητες, πιθανώς με συνεργό».

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», «γίνονται έρευνες σε πολλά σημεία, εκεί όμως που έχουν ιδιαίτερη σημασία είναι στο ΤΕΙ, όπου ο ύποπτος λέει ότι άφησε τον 31χρονο και στην περιοχή όπου έχει καταγραφεί από κάμερες κυκλοφορίας το αυτοκίνητο του ύποπτου, διαψεύδοντας ισχυρισμούς του».

Στις έρευνες και δύτες της περιοχής

Οι αστυνομικοί εστιάζουν σήμερα στην περιοχή Άγιος Προκόπιος όπου οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν αντικείμενα, τα οποία μετέφεραν στα εγκληματολογικά για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν. Στις έρευνες μετά από αίτημα της μητέρας του 31χρονου έχει μέρος και ιδιώτης δύτης ο οποίος θα επικεντρωθεί κυρίως στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, όπου υπάρχουν πολλοί βαλτότοποι και αρδευτικά κανάλια και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πιάσει τα τελευταία στίγματα του κινητού τηλεφώνου του αγνοούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στις έρευνες συμμετέχουν και δύτες της περιοχής από το πρωί.

Δύτης Μεσολόγγι  Δύτης Μεσολόγγι

«Είμαστε κοντά στην άσκηση ποινικής δίωξης»

«Είμαστε κοντά στην άσκηση ποινικής δίωξης με βάση ευρήματα που έχουν στην διάθεση τους οι Αρχές. Υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την μέχρι τώρα έρευνα με την άσκηση ποινικής δίωξης», τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι «ευχή όλων είναι να έχουμε την αλήθεια για αυτή την εγκληματική ενέργεια και η μητέρα και οι αδελφές του να μάθουν τι έχει γίνει. Έχουν περάσει αρκετές ημέρες, το απεύχομαι, αλλά εκτιμώ ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια».

Όπως παραδέχθηκε, χωρίς να θελήσει να δώσει άλλες πληροφορίες, ο κλώνος του κινητού του 31χρονου, που δημιουργήθηκε και ελέγχθηκε από τους αστυνομικούς, καθώς το κινητό του Μπάμπη ήταν συνδεδεμένο με το κινητό της αδελφής του, έχει δώσει πολλά στοιχεία και ουσιαστικά έχει «υποδείξει» τι συνέβη, σημειώνοντας ότι «έχουμε τουλάχιστον το κίνητρο, είναι οικονομικό, τα χρήματα που του χρωστούσαν».

Μιλώντας για τον άνθρωπο που είδε τελευταίος τον 31χρονο, τον 50χρονο κρεοπώλη, τόνισε πως «δεν έχει πει ούτε μια αλήθεια, δεν έχω ξαναδεί σε υπόθεση τόσες αντιφάσεις σε τόσο λίγες ημέρες και ώρες».

«Αν κάποιος γνωρίζει κάτι να το κάνει έστω και ανώνυμα στην αστυνομία»

Η αδελφή του αγνοούμενου, Χριστίνα, το πρωί του Σαββάτου μίλησε στο Mega για την πορεία των ερευνών όπου μεταξύ άλλων απηύθυνε νέα έκκληση για την εξαφάνιση του αδερφού της.

Δημοσιογράφος: Εσύ ήρθες από τη Γερμανία μόλις έμαθες για την εξαφάνιση του αδερφού σου έτσι;

Αδελφή αγνοούμενου: Ναι Παρασκευή το έμαθα. Σάββατο μεσημέρι με την πρώτη πτήση που βρήκα.

Δημοσιογράφος: Εσείς καλέσατε το Ανθρωποκτονιών; Τον κρεοπώλη τον γνώριζες;

Αδελφή αγνοούμενου: Ουσιαστικά από εμάς έχει σταλεί email. Το αίτημα ήταν καθαρά από την οικογένεια. Δεν γνώριζα τον κρεοπώλη, κανένας μας δεν τον γνώριζε. Εγώ δεν ήξερα καν το όνομά του. Η μητέρα μου τον είχε ακουστά, σαν όνομα, ό,τι ναι του χρωστάει λεφτά και από πριν κάμποσα χρόνια ήταν γνωστοί. Είχαν και άλλον φίλο κοινό και όταν ερχόταν ο αδερφός μου στο Μεσολόγγι, πήγαιναν και κανένα καφέ ή κυνήγι.

Δημοσιογράφος: Αν δεν τον ήξερε τόσο καλά, πώς του έδωσε τόσα λεφτά;

Αδελφή αγνοούμενου: Αυτή είναι και η δική μου απορία επίσης.

Δημοσιογράφος: Τον είδες τον κρεοπώλη; Ποιόν άλλον φίλο του θα συναντούσε μετά ο Μπάμπης, πάει κάπου το μυαλό σου; Πιστεύετε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος;

«Ήταν τελείως στα χαμένα και όπως τον κρατούσαν οι αστυνομικοί, τα πόδια του τα έβλεπα, του τύπου ότι άμα τον άφηναν θα έπεφτε. Παραπατούσε, το βλέμμα του ήταν χαμένο. Δεν υπάρχει άλλος φίλος. Πολύ πολύτιμος χρόνος έχει χαθεί. Πρώτον έπεσε σαββατοκύριακο και αργία, οπότε και το αυτοκίνητο αν είχε κάτι μέσα στάλθηκε τη Δευτέρα ενώ το είχαν από την Παρασκευή το βράδυ. Αλλά και οι συσκευές του αδερφού μου, το smart watch και μία άλλη συσκευή νομίζω όλα αυτά έφυγαν τη Δευτέρα. Δεν το δέχομαι ότι δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες το σαββατοκύριακο. Δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση, ό,τι μαθαίνω από δημοσιογράφους που διαρρέουν πληροφορίες από την Ασφάλεια. Δηλαδή αυτό και αν είναι αδιανόητο, αλλά ζούμε σε μία χώρα που δεν λειτουργεί τίποτα», ανέφερε η Χριστίνα, συνεχίζοντας:

«Δεν είναι δυνατόν τώρα να μιλάμε για εξαφάνιση με πιθανή ανθρωποκτονία και να διαρρέουν πληροφορίες μέσα από την Ασφάλεια, γιατί ο καθένας αυτή τη στιγμή είναι ύποπτος. Είμαστε παγωμένοι. Δεν έχω ξανανιώσει τέτοια συναισθήματα, πρωτόγνωρα συναισθήματα. Άλλες στιγμές γελάμε άλλες κλαίμε, άλλες αναρωτιόμαστε γιατί μας συμβαίνει αυτό. Βλέπουμε τον Μπάμπη στη τηλεόραση και δεν το πιστεύουμε. Αν υπάρχει κάποιος που ήξερε και τον αδερφό μου και αυτόν τον κύριο και δεν είναι σίγουρος αν ευθύνεται αυτός ο κύριος όντως για την εξαφάνιση του αδελφού μου, ας το καταθέσει και ανώνυμα τουλάχιστον στην ΕΛ.ΑΣ.. Είναι μικρή η κοινωνία κάποιος κάτι ξέρει σίγουρα. Απλά αν θέλει να το κάνει ανώνυμα, γιατί μπορεί να είναι κάποιος άλλος στη θέση μου κάποια στιγμή».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ