Μαίρη Συνατσάκη: «Δεν σε προετοιμάζουν για τη μοναξιά της μητρότητας» – Τα μηνύματα μίσους που δέχτηκε

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Μαίρη Συνατσάκη στο κανάλι της Zoe Pre στο Youtube. Η γνωστή επιχειρηματίας και Youtuber αναφέρθηκε στα δεκάδες μηνύματα μίσους που δέχτηκε όταν δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media σχετικά με τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως ξαφνικά άρχισαν να μου λένε ότι θέλω να εξαφανιστούν όλοι οι άντρες, ότι τους λέω άχρηστους. Ακόμη κι αν έβγαινα και έλεγα ότι όλοι οι άντρες είναι σκουπίδια, που δεν θα το έλεγα ποτέ, η βία που έχει έρθει πίσω από τα σχόλια, δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο. Η βία που εκφράζεται μέσα από αυτά τα σχόλια είναι ενδεικτική της βίας που υπάρχει στην κοινωνία. Έχω άντρες που εκτιμώ. Σου είπα ότι ο μέντοράς μου είναι άνδρας.

Ο σύντροφός μου είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου και έχω και έναν μπαμπά που είναι ο καλύτερος του κόσμου. Δεν μπορούμε να μη βλέπουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της βίας έρχεται σε αυτή την πατριαρχική κοινωνία από τους άντρες» τόνισε η Μαίρη Συνατσάκη.

Η γνωστή Influencer και επιχειρηματίας μεταξύ άλλων, μίλησε για το κομμάτι της μητρότητας, για την έντονη μοναξιά που ένιωσε τους πρώτους μήνες που έφερε στον κόσμο την κόρη της, αλλά και για άλλες δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά τη γέννα.

«Ανακαλύπτω τη μητρότητα, δεν έχω manual. Αυτό που έχω παρατηρήσει στη μητρότητα είναι πόσο ανειλικρινείς έχουν υπάρξει παλαιότερες γενιές μαμάδων που νομίζω ότι φοβήθηκαν να πουν κάποιες αλήθειες σε σχέση με την μητρότητα. Είναι μια πίστα δύσκολη, ένα πράγμα που κρύβεται και δεν μιλούν πολλοί για αυτό, είναι η μοναξιά της μητρότητας, η οποία είναι η πιο περίεργη μοναξιά του κόσμου», είπε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Και συνέχισε: «Τους πρώτους μήνες με το παιδί είσαι συνέχεια με ένα πλάσμα, ενώ οι γύρω συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους. Εκείνη τη στιγμή νιώθεις πολύ μόνος σου λείπει πολύ η παρουσία άλλων ενηλίκων. Εκείνη την περίοδο και ο Ίαν είχε μεγάλο όγκο δουλειάς. Στον καθένα πιστεύω ότι είναι διαφορετικό. Μένουμε στην ευλογία και στο πόσο ωραίο πράγμα είναι να γίνεις μητέρα, η μοναξιά που βιώνεις όμως είναι πολύ ζόρικο πράγμα». 

«Ένα πράγμα που με δυσκόλεψε από τότε που έγινε μητέρα ήταν το θέμα της δουλειάς. Μπορεί να είμαι ο εργοδότης στις δουλειές μου, αλλά σκεφτόμουν ποιος θα τις τρέχει όταν θα λείπω, πόσο καιρό θα μπορώ να λείψω και όλα αυτά», κατέληξε η Μαίρη Συνατσάκη. διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ