Φλώρινα: Θύμα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» έπεσε 33χρονη – Της άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό

Έκανε το λάθος να απαντήσει σε ένα από τα μηνύματα που δεχόταν στο e-mail της για τραπεζικές συναλλαγές και καταχώρησε τους κωδικούς ασφαλείας του e-banking σε μια ιστοσελίδα- παγίδα. Από τον περασμένο Οκτώβριο και μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων η 33χρονη γυναίκα από την Φλώρινα είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει «συστηματικά και σταθερά».

Ευτυχώς για την ίδια ο 53χρονος αποδείχθηκε… ερασιτέχνης , αφού η Αστυνομία γρήγορα ανακάλυψε τα ηλεκτρονικά του ίχνη και τον εντόπισε στις πρώτες 3 μεταφορές (1000 ευρώ συνολικά) που έκανε προς τον τραπεζικό του λογαριασμό. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και υποβλήθηκε ήδη στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Με αφορμή το περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης, όπως να μην απαντάτε στα μηνύματα, να μην επιλέγετε τους προτεινόμενους συνδέσμους ( links), να μην καταχωρείτε και να μην στέλνετε προσωπικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών κλπ, και να ενημερώνετε πάντα και άμεσα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ