Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας- Το εμβληματικό έργο «Beatlerianas» το Σάββατο 27/01 στις 20:30 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας καλωσορίζει το έτος 2024 παρουσιάζοντας έργα σπουδαίων συνθετών. Σημείο αναφοράς της συναυλίας αποτελεί το εμβληματικό έργο «Beatlerianas» για κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων του κορυφαίου Κουβανού συνθέτη L.Brouwer το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στις 20:30 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας .
Πρόκειται για τα πιο γνωστά τραγούδια των Beatles (Yesterday, Eleanor Rigby, She is leaving home, A ticket to ride, Penny Lane κ.ά) ενορχηστρωμένα με ένα μοναδικά εμπνευσμένο τρόπο από τον L.Brouwer!
Στην εκδήλωση «Beatlerianas»Συμμετέχουν:
Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα)
Κουαρτέτο εγχόρδων Hemiolion String Quartet:
Αντώνης Μαζιώτης (βιολί)
Μιχάλης Κουντούρης (βιολί),
Σοφία Αναγνώστου (βιόλα) &
Διονύσης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο).
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει επίσης το καταπληκτικό έργο του A.Piazzolla, «Histoire du Tango». Ένα έργο ζωής του Μεγάλου Astor που παρουσιάζει την εξέλιξη του Tango από το Bordel του 1900 μέχρι τις σύγχρονες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης και της Αμερικής.
Αντώνης Μαζιώτης (βιολί)
Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα)
Την ίδια βραδιά, το Φεστιβάλ, συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών φιλοξενεί τον Κίμωνα Βιντζηλαίο που απέσπασε το
Ά Βραβείο στην μεγάλη κατηγορία του 11ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας. Θα μας παρουσιάσει έργα των, E.Granados, A.Barrios, Fr.Tarrega.
Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας:
Κόστος εισιτηρίου 10 ευρώ (Ενηλίκων) &
5 ευρώ (Παιδικό/Μαθητικό)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ