Άρειος Πάγος: Παρέμβαση της Αντεισαγγελέως για την δολοφονία και κακοποίηση του σκύλου στα Μέγαρα

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η νέα φρικτή υπόθεση δολοφονίας σκύλου στα Μέγαρα. Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, απέστειλε σήμερα στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραγγελία σχετική με την θανάτωση του σκύλου, στις 24 Ιανουαρίου 2024 σκύλου στα Μέγαρα, η οποία συνοδεύτηκε με φρικτή κακοποίηση του ζώου.

Τον νεκρό σκύλο, που είχε κακοποιηθεί με μία μεταλλική βέργα, εντόπισε μία γυναίκα στις 24 Ιανουαρίου και ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο σκύλος έφερε τραύμα στο μηρό του πίσω δεξιού ποδιού και δίπλα του εντοπίστηκε μία μεταλλική βέργα, η οποία παρελήφθη από όχημα της Άμεσης Δράσης και παραδόθηκε στο Α.Τ. Μεγαρέων.

Από την ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μεγάρων και το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο ο οποίος διαπίστωσε ότι το σκυλί έφερε μία οπή διαμέτρου 2 εκατοστών περίπου στη δεξιά περινεϊκή χώρα, η οποία ήταν αβαθής με μέγιστο βάθος τα 3 εκατοστά και αιμάτωμα του δεξιού επιπεφυκότα. Εσωτερικά, από την ακτινογραφία προέκυψε κάταγμα πυέλου και διαπιστώθηκε ένα βλήμα από αεροβόλο όπλο, χωρίς όμως να υπάρχει τραύμα εισόδου.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή για αποτέφρωση, όμως με παρέμβαση εισαγγελέα, η διαδικασία σταμάτησε και ζητήθηκε να γίνει νεκροψία – νεκροτομή από τους αρμόδιους κτηνιάτρους του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Η μεταλλική ράβδος έχει μεταφερθεί για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για τον θάνατο του σκύλου.

Ο σκύλος, ράτσας ποιμενικός, δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ