Σύσκεψη για τη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων

Σύσκεψη, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με θέμα τη μέριμνα του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων για τα δεσποζόμενα.

Στη σύσκεψη, συμμετείχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας, εκ μέρους του Φιλοζωικού Ομίλου, που είναι και ανάδοχος για τη διαχείριση των αδεσπότων η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας Γιάννα Καρνούσκου, εκπρόσωποι της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, μέλη της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης, ο συμβεβλημένος με το Δήμο κτηνίατρος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει δαπανήσει για το τρέχον έτος περισσότερα από 200.000 € στο πλαίσιο της διαχείρισης για τα αδέσποτα ζώα, τη στιγμή που η χρηματοδότηση από την Πολιτεία είναι ελάχιστη.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα κοινής αντιμετώπισης, ως προς τη διαχείρισης των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων, στο πλαίσιο αποφάσεων και της 5μελους επιτροπής που έχει συσταθεί για το εν λόγω θέμα, ενώ από τον Δήμαρχο ζητήθηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι κι όπου απαιτείται να βεβαιώνονται τα ανάλογα πρόστιμα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ