Ο αδελφός του Μιχάλη Κατσούρη στον ΑΝΤ1: «Είμαστε απογοητευμένοι από την αποφυλάκιση των 30 Κροατών»

Την αποφυλάκιση 30 Κροατών οπαδών της Dinamo Zagreb που κατηγορούνται για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στο θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη απόφασισε η ελληνική δικαιοσύνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αδερφός του Μιχάλη Κατσούρη είπε πως «είμαστε απογοητευμένοι για την εξέλιξη αυτή». «Ποια είναι η ασφάλεια της χώρας μας; Ποια είναι η τιμωρία αυτών την ανθρώπων για τις πράξεις που κάνανε; Είμαστε ξέφραγο αμπέλι;», διερωτάται ο αδερφός του άτυχου φιλάθλου.

«Είμαστε απογοητευμένοι πλήρως με την εξέλιξη των γεγονότων. Η μητέρα μου έχει τρελαθεί με αυτά που βλέπει και ακούει. Δεν το περιμέναμε καθόλου αυτή την εξέλιξη. Ότι η ελληνική δικαιοσύνη προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες; Που συσπειρώθηκαν και ήρθαν στην Ελλάδα να δείρουν και να σκοτώσουν κόσμο;», συμπληρώνει.

 

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αιτήσεις αποφυλάκισης που φέρεται να κατέθεσαν οι 95 από τους 105 κατηγορούμενους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η δικαστική λειτουργός μέχρι στιγμής έκανε δεκτά τα αιτήματα 30 Κροατών αντικαθιστώντας την προσωρινή τους κράτηση με τους όρους της απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και της καταβολής εγγύησης 1000 ευρώ ο καθένας.

«Με όλο τον σεβασμό στον θανόντα και την οικογένεια του οι εντολείς μου λέγανε από την αρχή ότι κανένας δεν είχε μαχαίρι επάνω του.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και για τον Κροάτη στον οποίο είπαν ότι βρέθηκε ένα μαχαίρι επάνω του, στο οποίο δεν βρέθηκε ούτε τα αποτυπώματα του ούτε το DNA του. Και φαίνεται στις φωτογραφίες από την δικογραφία που είναι με γυμνά χέρια», δήλωσε ο Αθανάσιος Καυμενάκης, δικηγόρος 95 Κροατών κατηγορουμένων.

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν την απόφαση στην Κροατία. «Ήμασταν στην Ελλάδα ήδη τον Αύγουστο, μιλήσαμε με τον Πρωθυπουργό, με τον υπουργό δικαιοσύνης, τον υπουργό εξωτερικών, μετά ήμασταν σχεδόν σε κάθε ευκαιρία, και και ήταν αμέτρητες οι επικοινωνίες τους τελευταίους μήνες. Όταν συναντηθήκαμε με εκπροσώπους των ελληνικών αρχών και επιμείναμε και εργαστήκαμε για την επίλυση του ζητήματος. Αφήστε όλες τις επίσημες διαδικασίες να ολοκληρωθούν και μετά θα μιλήσουμε για αυτό το θέμα», είπε ο Αντρέι Πλένκοβιτς,  πρωθυπουργός Κροατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσουν αιτήματα αποφυλάκισης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι Κροάτες που βρίσκονται προφυλακισμένοι σε ελληνικές φυλακές.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ