Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασφυξία και πολύωρες αναμονές στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Τις κάκιστες συνθήκες που επικρατούν στα παιδιατρικά νοσοκομεία αναδεικνύει μέσα από καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ. Με ράντζα στους διαδρόμους, λόγω πολύωρων αναμονών.

Ασφυξία, ιώσεις, πολύωρες αναμονές, έλλειψη προσωπικού και πρωτοβάθμιας φροντίδας. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις παθογένειες που καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Στην καταγγελία, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ασφυξία στα νοσοκομεία λόγω έξαρσης ιώσεων και κορονοϊού και, σε συνδυασμό με τις πολύωρες αναμονές στα επείγοντα -πάντα σύμφωνα με την καταγγελία- αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για νοσοκομεία αποδεκατισμένα από προσωπικό λόγω ελλείψεων, ενώ σημειώνει ότι είναι εμφανής η έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ολόκληρη η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:

«Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η προσέλευση και η νοσηλεία παιδιών στα 2 μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες. το κοκτέιλ ιώσεων που προσβάλουν τα παιδιά (γριπη- covid-19 – αναπνευστικού ιοί), η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν προκαλέσει ασφυξία στα νοσοκομεία Παίδων με αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του χρόνου αναμονής στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία καθώς και την υπερκάλυψη των διαθέσιμων κρεβατιών στις κλινικές των νοσοκομείων.

Στο ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ έχουμε πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών. Στο ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ έχουμε πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και νοσηλεύονται πολλά παιδιά με ιώσεις στη διασπορά, σε άσχετες κλινικές από τη πάθησή τους. Εκτός των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, έχουμε την απουσία πολλών συναδέλφων που έχουν προσβληθεί από κορονοιό και λείπουν με αναρρωτική άδεια.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν στους γονείς τώρα που είναι γιορτές και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους απίστευτος.. Εμφανής η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Τα ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία βράδυ, αργίες και σαββατοκύριακα είναι κλειστά, πολλοί γονείς δεν έχουν χρήματα να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά ιατρεία, τα κέντρα υγείας δεν διαθέτουν παιδιάτρους ή αν διαθέτουν είναι ελάχιστοι, τη νύχτα κλειστά και τις αργίες μόνο πρωί.

Οι γονείς φοβούνται περισσότερο μετά τα τραγική κατάληξη παιδιών από στρεπτόκοκκο και σπεύδουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Μην αμφισβητηθούμε για όλα αυτά διαθέτουμε φωτογραφίες.

Εαν λοιπόν δεν θέλουμε να χειροτερέψει η κατάσταση, τώρα στις γιορτές που υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός, θα πρέπει τα παιδιατρικά νοσοκομεία και οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων να ενισχυθούν με προσωπικό. Να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη με προσωπικό προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίζει σε 24ωρη βάση τα παιδιατρικά νοσοκομεία και όχι να λειτουργεί με ωράριο καταστημάτων.

Να αναγκασθούν από το υπουργείο υγείας, τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες παιδίατροι να συνδράμουν τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Να υπάρξει ενημέρωση του κόσμου για τις δημόσιες πρωτοβάθμιες μονάδες που λειτουργούν και διαθέτουν παιδιάτρους καθώς επίσης και για το ωράριο λειτουργίας των.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ