Δομοκός: Λύκοι έκαναν… βόλτες σε κατοικημένες περιοχές

Ανησυχία επικρατεί στον Δομοκό μετά τις συνεχείς εμφανίσεις λύκων στην περιοχή. Λύκοι εθεάθησαν να κάνουν… βόλτες ακόμη και σε κεντρικό δρόμο, με τον αντιδήμαρχο Δομοκού, Νίκο Καλημέρη, να ενημερώνει σχετικά τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλιώτιδας.

Σύμφωνα με το lamiareport, όπως σημειώνει ο κ. Καλημέρης, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετές εμφανίσεις λύκων, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα σε κεντρικά σημεία.

Πριν από 10 ημέρες είχαν εμφανιστεί εφτά λύκοι στην περιοχή του βάλτου στο Νέο Μοναστήρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (30/12) άλλοι δύο έκαναν βόλτες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στον κεντρικό δρόμο στο ύψος του «κομμένου τζαμιού» προς Βαρδαλή.

Τις συχνές εμφανίσεις λύκων στις συγκεκριμένες περιοχές επιβεβαίωσαν και οι άνθρωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου Δομοκού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν αυξηθεί και οι επιθέσεις τους σε αγριόχοιρους και ζαρκάδια.

Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και συμβουλεύουν τους πολίτες να μην πλησιάζουν τα συγκεκριμένα ζώα σε καμία περίπτωση, όσο και αν κάποια απ’ αυτά παρουσιάζονται εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ