“Γνωρίζοντας τα παιδιά μας: από την ενδομήτρια ζωή έως την έναρξη της εφηβείας” – Εκδήλωση από το “Παράθυρο στον Ήλιο” & τις Σχολές Γονέων του

Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης παιδιών “Παράθυρο στον Ήλιο” και οι Σχολές Γονέων του ,που λειτουργούν για 16η συνεχόμενη χρονιά,σας καλούν στην εκδήλωση – ανοιχτή ομιλία με θέμα: “Γνωρίζοντας τα παιδιά μας: από την ενδομήτρια ζωή έως την έναρξη της εφηβείας”. 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κύριος  Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, Ψυχίατρος, Παιδοψυχιατρος, Διδάσκων Ψυχαναλυτής,  Διδάκτωρ της Ιατρικής και της Φιλοσοφίας και συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στις 18:00 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Rex και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται τα βιβλία του κ. Αλεξανδρίδη με την επιμέλεια του βιβλιοπωλείου της κ. Δημοπούλου, Βιβλιοπολις.

Βιογραφικό Αθανάσιου Αλεξανδρίδη 

Ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης είναι ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, διδάσκων ψυχαναλυτής της Γαλλικής Ψυχαναλυτικής Ένωσης (APF), της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης (ΙΡΑ), διδάκτωρ της Ιατρικής και της Φιλοσοφικής (Ψυχ.). Από την «Εικόνα του σώματος των σχιζοφρενών» (1982) μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, περιοδικά, συλλογικά και ατομικά βιβλία. Κύριοι τομείς των ενδιαφερόντων του είναι η θεωρία της ψυχανάλυσης, οι ψυχώσεις, τα αρχαϊκά και τα συλλογικά τραύματα, η ψυχοσωματική, η ψυχογλωσσολογία και η αισθητική. Από το 1992, συστηματικά και παράλληλα με το ψυχαναλυτικό δημοσιοποιεί και το ποιητικό του έργο, εκθέτοντας τον εαυτό του και τον αναγνώστη στη διφωνία και στη διαφωνία των δύο λόγων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ