ΑΝΑΒΟΛΗ παραστάσεων & νέες ημερομηνίες για τον “ΓΑΜΟ” από την ομάδα θεάτρου FRACTION

Λόγω ασθένειας βασικού συντελεστή της παράστασης “Ο ΓΑΜΟΣ” της ομάδας θεάτρου FRACTION, η ομάδα είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε ΑΝΑΒΟΛΗ των προγραμματισμένων παραστάσεων. Οι παραστάσεις θα δοθούν σε νέες ημερομηνίες. Συγκεκριμένα από τις 10 έως και τις 19 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Σκηνής Καλαμάτας. Οι ώρες παραμένουν ίδιες,  τις καθημερινά στις 21:15  και το σαββατοκύριακο στις 20:15.

 

Το έργο, γραμμένο το 1980 πραγματεύεται τα όσα τραγικά συμβαίνουν μετά το βιασμό μιας ανήλικης κοπέλας. Οικογένεια, κοινωνία και δικαστήριο την φέρνουν αντιμέτωπη με το πλέον σκληρό πρόσωπο της κακοποίησης ξανά και ξανά. Εκείνη παραμένει βουβή και καθηλωμένη – ως μια σύγχρονη τραγική ηρωίδα – χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού της αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν για την ίδια παραβιάζοντας την αξιοπρέπεια της, αδιαφορώντας για τη ψυχική και σωματική της υγεία, εξαναγκάζοντάς την τελικά σε έναν αποτρόπαιο συμβιβασμό.

Τι συμβαίνει σε μια σκληρά πατριαρχική οικογένεια; Πώς η κοινωνία δεν διαχειρίζεται το ειδεχθές έγκλημα του βιασμού, αλλά αντιθέτως στοχοποιεί το θύμα με κάθε τρόπο; Πώς ακόμα και ένα ολόκληρο σύστημα δικαιοσύνης συνθλίβει την ανθρώπινη υπόσταση του θύματος και αντίκειται στα «αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα» δικαιώματά του; Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό της παράστασης που με ρεαλισμό επιχειρεί να αποτυπώσει τις χρόνιες παθογένειες και τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις που αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης ακόμα και στις σύγχρονες «πολιτισμένες» κοινωνίες μας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζωντανός

Ήχος – Φώτα – Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Ζωντανός

Creative Director & Graphic Design: Danny Kargas

Trailer: Κωνσταντίνος Σταθόπουλος – Μιχάλης Βρυώνης

Φωτογραφία: Κώστας Κορομηλάς

Παίζουν: Γεωργακοπούλου Ιωάννα, Αργυροπούλου Κέλλυ, Θεοδωρακάκου Μαρία, Μπελογιάννη Γωγώ, Πελεκάση Ιωάννα, Παπαδοπούλου Μαρία, Σταθόπουλος Κωνσταντίνος, Γκόνης Φώτης, Αδαμόπουλος Μάριος – Αλέξανδρος

Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Καθημερινά: 21:15 – Σάββατο & Κυριακή: 20:15

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6945619663, 6976795531

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και την Υποστήριξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών .

*Η παράσταση περιέχει σκηνές βίας και υβριστικό περιεχόμενο – Προτείνεται η παρακολούθησή της σε ηλικίες άνω των 16 ετών.

χορηγοί επικοινωνίας : Έμφασις 91.8 – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ