Πρεμιέρα στην Καλαμάτα για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη μουσική, έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου της Καλαμάτας.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος το χαρακτήρισε «ως ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή μας, μια απόδειξη ότι αυτή η πόλη έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Πολιτισμό, μια ακόμα απόδειξη ότι στην περιοχή μας μπορούν να παραχθούν και να ευδοκιμήσουν σπουδαίες πολιτιστικές δράσεις και μάλιστα δράσεις με διεθνή αναφορά».

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με τον Δήμο Καλαμάτας να είναι εκ των συνδιοργανωτών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα διαρκέσει έως την 5η Νοεμβρίου 2023 έχοντας παρουσία σε εννέα πόλεις της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Σπάρτη, Αργος, Γύθειο, Αμαλιάδα, Ξυλόκαστρο, Δημητσάνα, Φιλιατρά, Ακράτα).

Το πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου περιλαμβάνει 45 διεθνή, 22 ελληνικά ντοκιμαντέρ και 18 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη. Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειάς του, είναι προγραμματισμένα και θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, τηλεδιασκέψεις, εκθέσεις και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ