Μαντώ Γαστεράτου: «Όλα μπερδεμένα στο μυαλό και στην καρδιά μου, το φορτίο έμοιαζε ασήκωτο»

Το δικό της ηχηρό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10) στέλνει μέσα από τη νέα της ανάρτηση η Μαντώ Γαστεράτου.

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός αναφέρεται σε μια δύσκολη περίοδο που βίωσε στο πρόσφατο παρελθόν και την ώθησε να ασχοληθεί με την ψυχοθεραπεία, καθώς σήμερα κάνει πρακτική εξάσκηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Μαντώ Γαστεράτου – Αναλυτικά η ανάρτησή της

«Το 2017 κουβαλούσα δύο βαλίτσες γεμάτες αναμνήσεις, όνειρα, στόχους, φοβίες, εμπειρίες, τραύματα ψυχικά, ανασφάλειες, προσδοκίες, συναισθήματα…

Όλα μπερδεμένα στο μυαλό και στην καρδιά μου. Το φορτίο άλλοτε έμοιαζε ασήκωτο και μερικές στιγμές ελαφρύ σαν πούπουλο. Όλα τα συναισθήματα μέσα μου ατακτοποίητα, μπερδεμένα… μερικές φορές τυχαίνει να φεύγουμε βιαστικά για κάποιο προορισμό και έτσι πετάμε στις αποσκευές μας χρήσιμα και άχρηστα πράγματα. Ο δρόμος έμοιαζε μακρινός και άγνωστος, το τοπίο ομιχλώδες και
οι προσδοκίες μου μεγάλες.

Μέχρι σήμερα κουβαλάω αυτές τις βαλίτσες. Συνεχίζουν να είναι γεμάτες, όμως δεν νιώθω να με βαραίνουν καθημερνά. Ναι ίσως υπάρχουν ημέρες που θα ήθελα να τις ξεφορτωθώ, υπάρχουν και μέρες όμως που τις ανοίγω και νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα καλά που κουβαλώ στον άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό μου» αναφέρει η Μαντώ Γαστεράτου.

«Ίσως τώρα να μην είναι και τόσο τρομακτική η διαδρομή. Υπάρχουν μέρες που το ταξίδι συνοδεύουν ηλιόλουστες ημέρες γεμάτες φως και άλλες που είναι σκοτεινές και βρέχει. Ακόμα και αυτές είναι χρήσιμες!

Έξι υπέροχα χρόνια θεραπείας, εξέλιξης και διεύρυνσης! Ένα σπουδαίο θεραπευτικό ταξίδι, δικό μου-ολοδικό μου! Το καλύτερο δώρο που μου χάρισα και μου χαρίζω τόσα χρόνια!

Σήμερα πια ως ψυχοθεραπεύτρια σε εκπαίδευση και σύμβουλος ψυχικής υγείας σε πρακτική εξάσκηση νιώθω υπερήφανη, ήρεμη και δυνατή να συνεχίσω το θεραπευτικό μου ταξίδι με εισιτήριο ανοιχτό και προορισμό τα βάθη της ψυχής μου… Με αφορμή αυτή την σπουδαία ημέρα, την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, θα ήθελα να σε παρακινήσω να ξεκινήσεις το δικό σου ταξίδι, είναι ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου και σε αυτούς που αγαπάς! Ξεκίνα δεν θα το μετανιώσεις ποτέ», γράφει, ολοκληρώνοντας η Μαντώ Γαστεράτου.

Δες την ανάρτηση:διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ