Ζακ Κωστόπουλος: Πορείες για τα πέντε χρόνια από την δολοφονία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Κλειστή η Πατησίων

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πατησίων εξαιτίας της πορείας που γίνεται στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Σημειώνεται πως η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα και το πλήθος που συγκεντρώθηκε αναμένεται να φτάσει μέχρι και το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αρχικά έξω από το μαγαζί που ξυλοκοπήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος μέχρι θανάτου, ενώ στη συνέχεια έκλεισε η Πατησίων από το ύψος της Πανεπιστημίου έως την Χαλκοκονδύνη.

Η πορεία για τον Ζακ στην Αθήνα

 

ΦΩΤΟ από την πορεία στην Θεσσαλονίκη

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιείται αυτή την ώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου – όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση – και αναμένεται να κινηθούν σε δρόμους του κέντρου της πόλης.

Στη διαδήλωση συμμετέχουν μέλη αντιφασιστικών/αντιρατσιστικών οργανώσεων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πέντε χρόνια από την δολοφονία

Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη μέρα που ο Ζακ Κωτσόπουλος δολοφονήθηκε στο κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλάδστωνος στην πλατεία Ομονοίας στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως για τον θάνατό του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε δύο πολίτες -τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη- και σε 4 από τους συνολικά 8, αστυνομικούς που έσπευσαν να τον συλλάβουν.

Στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στις 22 Μαρτίου 2022, ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου υποστήριξε ότι φοβήθηκε όταν είδε το θύμα να κρατάει μαχαίρι, σημειώνοντας ότι λειτούργησε ως νομοταγής πολίτης και ότι οι κλωτσιές που του έριξε ήταν ξώφαλτσες.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ