«Ύστατο χαίρε» για τις Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στην Λιβύη

Σήμερα είναι οι κηδείες των δύο Αξιωματικών – πλέον μετά την μετά θάνατον απονομή του ανώτατου βαθμού – της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, που βρήκαν φρικτό θάνατο στο τροχαίο δυστύχημα, στην Λιβύη. Στις 11.00 το πρωί θα τελεστεί η κηδεία της 46χρονης Γλυκερίας Μεμεκίδου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Η Αντιπλοίαρχος Γλυκερία Μεμεκίδου κατάγεται από την Καλλιθέα Κομοτηνής κι εκεί η γη θα την πάρει στην «αγκαλιά» της.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την ίδια ώρα, στου Παπάγου, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 40χρονης Επισμηναγού Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη. Η οικογένειά της έχει κάνει γνωστό ότι δεν επιθυμεί την δημοσιογραφική κάλυψη της κηδείας.

Χθες, στις 5.00 το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι είπαν το «ύστατο χαίρε» στον 27χρονο Αρχιλοχία Γεώργιο Βούλγαρη, μέλος των «Σκιών του Αιγαίου», των επίλεκτων Ειδικών Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Οι στιγμές που διαδραματίστηκαν ήταν σπαρακτικές στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδελφή του 27χρονου, οι οποίες υποβασταζόμενες συνόδευσαν το φέρετρο με την ελληνική σημαία στην εκκλησία.

Στρατιωτικοί μουσικοί παιάνιζαν πένθιμα εμβατήρια και δύο διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων απέδωσαν τιμές στον «αετό της Καρδίτσας», όπως τον αποκαλούσαν.

Το «παρών» έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Απονομή ανώτατου βαθμού

Χθες ανακοινώθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις παρακάτω Αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ως εξής:

  • Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου.
  • Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ