Θεσσαλονίκη: «Ήταν ένα τροχαίο, συγγνώμη» – Οι δηλώσεις του 27χρονου που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα και η οργή της μητέρας της

Θλίψη στο πανελλήνιο είχε σκορπίσει η είδηση του θανάτου της 21χρονης Έμμας, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από τροχαίο με εγκατάλειψη στα τέλη του περυσινού Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η άτυχη Έμμα, που βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη για σπουδές, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 27χρονος αλβανικής καταγωγής. Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος του με αποτέλεσμα να παρασύρει την 21χρονη φοιτήτρια και στη συνέχεια να την εγκαταλείψει αβοήθητη στο οδόστρωμα.

Μάλιστα, ο 27χρονος κατηγορήθηκε πως έκανε όπισθεν στην συνέχεια χτυπώντας για δεύτερη φορά την κοπέλα.

Ο 27χρονος έκανε λόγο για «τροχαίο και όχι για δολοφονία», στις πρώτες του δηλώσεις μέσα από τη φυλακή για το μοιραίο βράδυ ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από την οικογένεια της Έμμας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Star ο 27χρονος σημείωσε: «Είχα σχολάσει από τη δουλειά και είχα πάει για καφέ… Μου είπε μια κοπέλα να την κατεβάσω μέχρι τα Λαδάδικα και συμφώνησα. Είχε αρχίσει να βρέχει λίγο. Ήμουν σε ένα κόκκινο φανάρι σταματημένος, περίμενα να ανάψει πράσινο και ξεκίνησα… Μετά, σε ένα σκοτεινό σημείο, βγήκε ξαφνικά η Έμμα. Δεν συνέβησαν τα πράγματα όπως λένε. Δεν έβαλα ποτέ όπισθεν. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν πολύ κοντά»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις αντιδράσεις σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εξαφάνισή του από το σημείο του τροχαίου είπε: «Έπαθα σοκ, δεν ήξερα τι να κάνω, δεν μπορώ να το περιγράψω. Όλοι λένε ‘να καθότανε, να έκανε το ένα ένα ή το άλλο’. Πήρα τηλέφωνο ένα φίλο… ήμουν χωρίς χαρτιά και δίπλωμα. Του είπα πως χτύπησα έναν άνθρωπο και του ζήτησα να πάρει τηλέφωνο ένα ασθενοφόρο. Έφυγα από εκεί, αγχώθηκα πολύ. Τη άλλη μέρα συνειδητοποίησα τι έγινε… Τρόμαξα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Τρόμαξε και η κοπέλα που ήταν μαζί μου. Έτσι ήμουν εκείνο το βράδυ, δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα. Πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Δεν ήξερα πως ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση της Έμμας. Πίστευα θα είχε χτυπήσει κανένα πόδι, κανένα χέρι…».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει να πει κάτι στην οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας και με δεδομένο πως αναμένεται να βρεθεί απέναντί τους στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο 27χρονος είπε: «Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη. Δεν είμαι δολοφόνος, τροχαίο ήταν. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν ένα τροχαίο, ήταν λάθος που έφυγα από εκεί. Αυτό που περνάει η μάνα δεν περιγράφεται. Έχει δίκιο σε ότι λέει. Έχει πόνο, μόνο αυτή ξέρει τι περνάει. Είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσω στο δικαστήριο…».

«Δεν μου πάτησε τον κάλο για να μου ζητήσει συγγνώμη, το παιδί μου πάτησε»

Τη «συγγνώμη» του 27χρονου κλήθηκε να σχολιάσει στο Star η μητέρα της Έμμας κ. Κέλλυ Καμπάκη. «Δέκα μήνες δεν ζήτησε συγγνώμη. Το θυμήθηκε για το δικαστήριο» είπε μεταξύ άλλων η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας.

«Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω όταν τον συναντήσω στο δικαστήριο. Είναι εν δυνάμει δολοφόνος όταν τρέχει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με 100 χιλιόμετρα. Χτυπάει το παιδί μου, χτυπάει σε σταματημένα αυτοκίνητα και βάζει όπισθεν και το ξαναχτυπάει. Δεν μου πάτησε τον κάλο για να μου ζητάει συγγνώμη. Το παιδί μου, μου πάτησε. Σε αυτές τις περιπτώσεις η συγγνώμη δεν λέγεται, αλλά δείχνεται. Τι έκανε για να βοηθήσει το παιδί μου; Σταμάτησε; Δεν το έκανε. Έτρεξε να κρυφτεί, έκρυψε το αυτοκίνητο, τις πινακίδες, έκανε οτοστόπ, ζήτησε να τον πάει σε ξενοδοχείο. Ήταν ψυχραιμότατος. Και μου λέει πως δεν ήταν δολοφόνος; Κανείς δεν είναι, μέχρι να γίνει», είπε οργισμένη η μητέρα της Έμμας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ