Πόρος: Το δρομολόγιο των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν για κατασκοπεία

Βήμα – βήμα ξετυλίγεται από τις Αρχές το κουβάρι για το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δύο άνδρες από την Τουρκία που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον Πόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η διαδρομή των δύο Τούρκων, ηλικίας 48 και 58 ετών, ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, και μέσω της Σμύρνης πέρασαν στην Χίο. Από εκεί, πέρασαν με πλοίο στον Πειραιά, και στη συνέχεια κατέληξαν στον Πόρο, όπου είχαν κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο μέσω διαδικτύου. Έφτασαν στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής, και αναχώρησαν λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

Μάλιστα, όπως είπαν οι συλληφθέντες στις ελληνικές Αρχές, ήρθαν για τουρισμό και σκόπευαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι και τα Ιωάννινα, ενώ έπειτα θα πήγαιναν στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Οι δύο Τούρκοι έμειναν περίπου 15 ώρες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο. Λίγο μετά τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου απογείωσαν το drone από μία εξέδρα μπροστά στο ξενοδοχείο και έκαναν πτήση πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης.

Πόρος: Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δύο Τούρκων

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου διέμειναν, μιλώντας στον ANT1, ανέφερε: «έμεναν στο κατάλυμά μου, στο ξενοδοχείο, είναι απέναντι από τη ναυτική βάση, και τους εντόπισε ο διοικητής το πρωί γιατί ακριβώς… Δηλαδή στα 100-150 μέτρα είναι η ναυτική βάση. Είδε το drone να υπερίπταται κάποια στιγμή πρωί πρωί και είδε αφού προσγειώθηκε και κάποια στιγμή αυτοί γρήγορα με την αστυνομία, ήρθαν να εντοπίσουν πού, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και όλα αυτά… εντόπισαν ότι ήταν οι δύο αυτοί».

Ο διοικητής της εγκατάστασης ενημέρωσε στις 10:30 το πρωί την αστυνομία για την πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και τα στελέχη του τμήματος έσπευσαν στην περιοχή για να τους εντοπίσουν. Αυτόπτης μάρτυρας υπέδειξε στους αστυνομικούς την εξέδρα απ’ όπου οι δύο άνδρες απογείωσαν το drone.

Οι κινήσεις των δύο Τούρκων καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου. Χρησιμοποίησαν δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού χρώματος μαύρου και ασημί, με πλήρη εξοπλισμό και ξένες πινακίδες. Το πρωί του Σαββάτου, οι δύο άνδρες ανέβηκαν στις μηχανές τους και αναχώρησαν με ferry boat για τον Γαλατά.

Οι αστυνομικοί, βασιζόμενοι στα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τους δύο άνδρες το πρωί της Δευτέρας στη Μονεμβασιά, οπότε και τους συνέλαβαν.

Η έρευνα της ΕΥΠ

Η υπόθεση ερευνάται στενά από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία συμμετέχει ενεργά και λαμβάνει όλο το υλικό που κατασχέθηκε από τους συλληφθέντες, αλλά και οτιδήποτε άλλο έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως «έχουμε κατασχέσει το drone και τις ηλεκτρονικές συσκευές (σ.σ. κινητά τηλέφωνα) που είχαν στην κατοχή τους, πρέπει να διερευνηθεί το περιεχόμενό τους ώστε να καταλήξουμε για τον ρόλο των δύο συλληφθέντων».

Συγκεκριμένα, μέσα στις αποσκευές τους βρέθηκαν 3 ψηφιακές κάμερες, και πάνω τους άλλη μία μικρή κάμερα, ενώ είχαν μαζί τους και δύο σκληρούς δίσκους. Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έδωσαν εξηγήσεις στην ΕΛΑΣ για τον λόγο που κατείχαν τις κάμερες αλλά και τον λόγο που κατέγραφαν σε βίντεο τις εγκαταστάσεις του ναυτικού, αλλά επιμένουν πως έκαναν τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr το υλικό από το drone και από τις ψηφιακές κάμερες, έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όπως φαίνεται, οι δύο Τούρκοι είχαν καταγράψει κι άλλα μέρη, εκτός από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Οι δύο Τούρκοι αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια Πειραιά.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ