Οι τροφές που καταπολεμούν τη φλεγμονή, την αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις

Η φλεγμονή είναι μια φυσική διαδικασία του οργανισμού που βοηθά στην προστασία του από λοιμώξεις και τραυματισμούς. Ωστόσο, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες χρόνιες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα και πόνο στις αρθρώσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα αυξημένα επίπεδα στρες και η κακή διατροφή είναι δύο από τους κυριότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση χρόνιας φλεγμονής, η οποία στη συνέχεια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ακμής, αλλεργίας, γαστρεντερικών προβλημάτων, νευρολογικών διαταραχών, αυτοάνοσων παθήσεων και όχι μόνο.

Όταν η φλεγμονή διαρκεί για παρατεταμένο χρονικό διάστημα δημιουργούνται οι βάσεις για την ανάπτυξη νοσημάτων όπως η αρθρίτιδα, ο πόνος στις αρθρώσεις, ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος κ.ά. Δείκτες φλεγμονής στο αίμα είναι η C αντιδρώσα πρωτείνη (CRP), ο νεκρωτικός παράγοντας όγκων α (TNF alpha), η ομοκυστείνη και η ιντερλευκίνη 6.

Ένα πρώτο και βασικό βήμα για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της φλεγμονής είναι η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και η ένταξη τροφών στο διαιτολόγιο σας που την καταπολεμούν. Υπάρχουν πολλές τροφές που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και του πόνου στις αρθρώσεις.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο Oloygeia.gr

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ