Ο εφιάλτης της 22χρονης στον Βόλο: Οι στιγμές φρίκης στα χέρια του συζύγου της – Την έσωσαν οι γείτονες όταν άκουσαν τις κραυγές της

Σε ένα σπίτι στον Βόλο, που θύμιζε περισσότερο χώρο βασανιστηρίων, βρισκόταν έγκλειστη και απομονωμένη η 22χρονη από την Αλβανία, με το μόλις 2μιση ετών παιδάκι της. «Φυλακισμένη» με τον κακοποιητή σύζυγό της για δύο ολόκληρα χρόνια, η νεαρή γυναίκα δεχόταν τα χτυπήματά του σε όλο της το σώμα και το πρόσωπο σε καθημερινή βάση, ενώ την απειλούσε πως σε περίπτωση που τολμούσε να μιλήσει ή να φύγει, θα σκότωνε τους γονείς της.

Τα σκηνικά φρίκης που υπέστη η νεαρή γυναίκα αποκαλύφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (21/09), όταν οι γείτονες κινητοποιήθηκαν ακούγοντας τις κραυγές της από το εσωτερικό του σπιτιού. Σε επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περίοικους να τον ακινητοποιούν μέχρι να έρθει η αστυνομία, που προχώρησε στην σύλληψή του, βάζοντας ένα τέλος στο μαρτύριο της 22χρονης αλλά και του παιδιού τους.

Σε μια ανατριχιαστική κατάθεση, η 22χρονη αναφέρει πως ο άντρας την χτυπούσε κάθε μέρα, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις την είχε αφήσει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρέθηκε την Πέμπτη. Αυτή την φορά όμως έφτασε πολύ κοντά στο να την σκοτώσει, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Προσπάθησε να την στραγγαλίσει

Όπως αποκαλύφθηκε, εκείνο το βράδυ ο 28χρονος μετά από κρεσέντο βιαιοπραγίας, έπιασε την νεαρή από το λαιμό και αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει, γεγονός το οποίο, επιβεβαιώνεται από μετέπειτα εξέταση της γυναίκας, καθώς εντοπίστηκαν πράγματι σημάδια στραγγαλισμού.

Όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr, το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία, όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της. Ενάμιση χρόνο αργότερα, απέκτησαν μαζί ένα παιδί.

Πριν από δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος μετοίκησε με την νεαρή και το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος.

Εκεί ξεκίνησε η σοκαριστική ιστορία του εγκλεισμού και της κακοποίησής της, η οποία κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Ο άνδρας κρατούσε την 22χρονη και το παιδί κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει καν επισκεφθεί ποτέ γιατρό.

Η 22χρονη δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο και έμεινε εντελώς αποκομμένη. Δεν έμαθε ποτέ ελληνικά, αφού ο 28χρονος δεν την άφηνε να έρθει σε επαφή με κανέναν. Στα δύο χρόνια του εγκλεισμού της, τους πέντε τελευταίους μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.

Την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τους γονείς της

Όλο αυτό το διάστημα την κρατούσε δέσμια, όχι μόνο μετατρέποντας το σπίτι τους σε φυλακή και τόπο βασανιστηρίων, όπως και απαγορεύοντάς της κάθε γνωριμία ή φιλία σε ένα ξένο περιβάλλον, αλλά και εκβιάζοντάς την καθημερινά.  Απειλούσε την κοπέλα πως θα πάει ο ίδιος στην Αλβανία να σκοτώσει τους γονείς της, αν εκείνη αποκάλυπτε στους δικούς της όσα περνάει ή επιχειρούσε να φύγει.

Ο εφιάλτης που έζησε η 22χρονη έλαβε τέλος όταν το περιστατικό έφτασε στα χέρια των αρχών, και μετά την σύλληψη του άνδρα, η ίδια μεταφέρθηκε μαζί με το παιδάκι της, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση, σε προστατευόμενο χώρο, ώστε να βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Ο 28χρονος βρίσκεται σε κράτηση, ενώ αντιμετωπίζει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, πράξη που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα ισούται με βαριά σωματική βλάβη.

Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 26/9, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ